Nyheter Husbil.se

Ta husbilen till Tyskland på bara 2,5 timmar

Husbil.se 2020-09-28

Under september månad testas en ny färdväg mellan Sverige och Tyskland som kan komma att bringa lycka åt många campare i Sverige. Det tyska rederiet FRS lanserar en ny resväg med snabbfärjan Skåne Jet som kommer att gå mellan Ystad och Sassnitz. Premiärresan avgår 17 september och förväntas ta dig till Tyskland på ynka 2,5 timmar.

Många svenskar älskar att resa land och rike över i sin husbil. Det är ett lättillgängligt sätt att semestra och upptäcka nya platser på. Ett resmål som är väldigt populärt för svenskar är just Tyskland. Det är inom räckhåll och ett land fullt av kultur och vacker natur. Men att ta sig dit har alltid tagit sin lilla tid.

Tills nu. Rederiet FRS (Förde Reederei Seetouristik), som har sin hemmabas i Flensburg, är de som står bakom den nya satsningen. Skåne Jet heter katamaranen som kommer att ta dig från Ystad i Skåne till Sassnitz på den natursköna ön Rügen på ynka 2,5 timmar. På Skåne Jet får det plats upp emot 700 personer som kan fördelas på två olika våningar. 210 bilar kan ta sig ombord och väl på båten kan de resande njuta av både restauranger och butiker.


Börjar med en testperiod

Första resan kommer att avgå 17 september och sedan pågår en testperiod fram till 1 november. Färjelinjen förväntas sedan sättas i ordinarie drift våren 2021. Det kommer helt klart att skapa ett populärt alternativ till resväg och framförallt kommer det att utgöra den snabbaste vägen till Tyskland.

Skåne Jet planeras ha två avgångar per dag, från torsdag till söndag. Med plats för 700 passagerare kommer det skapa många resetillfällen för många svenskar.

Höghastighetskatamaranen åker från Ystad till Sassnitz på ön Rügen, som är känd för både sin vackra natur och för att vara platsen där vi hittar den välkända nationalparken Jasmund. På Rügen hittar vi dessutom startpunkten för Alléenstrasse, ett spännande alternativ till Autobahn, som är flera hundra mil lång.

Skåne Jet kommer att köras i ett energisparläge och då slutar restiden på 2,5 timmar. Teoretiskt har katamaranen en toppfart på hela 44 knop dock. Bokningsbara biljetter har redan släppts på FRS hemsida. Till att börja med kommer du endast kunna boka på dig på en av resorna som går under testperioden 17 september - 1 november.

När ordinarie drift väl startar 2021 förväntas testperioden ha gett FRS mycket kött på benen vad gäller resenärernas behov och resekonceptet kommer att utvecklas efter det. 

Fler nyheter