Nyheter Husbil.se

Det här måste du veta när du ska hyra husbil

Husbil.se 2017-11-09

När solen går ner allt tidigare och minusgraderna lurar runt hörnet längtar många av oss tillbaks till det enkla sommarlivet. Att planera inför nästa sommar och en husbilssemester kan lysa upp vintermånaderna. Eller är det kanske dags att dra iväg redan idag? Det är ju faktiskt mycket billigare att hyra när det inte är högsäsong. 

Här ger vi tipsen som skapar höga odds för en lyckad semester för dig som har bestämt dig för att hyra husbil, oavsett årstid.

Hitta husbilen som möter just dina behov

Vad vill du ha ut av din semester? Hur många är ni som ska iväg? Är ni en familj, ett kompisgäng eller ett par? Det finns många faktorer som avgör vilken husbil som passar er och den resa ni vill göra. Här guidar vi dig rätt i husbilsdjungeln

Villkoren för uthyrningen

Det ligger nära till hands att förstrött ögna igenom villkoren. Gör inte det. Det är ju faktiskt villkoren som gäller om något skulle hända. Det är dina skyldigheter det handlar om. Läs därför igenom ordentligt och i lugn och ro innan du skriver under. Det här är ett exempel på vilka delar ett avtal brukar innehålla.

En annan mycket viktig del är försäkringsfrågan. Är husbilen försäkrad hos uthyraren? Om inte – hör med ditt försäkringsbolag om din försäkring räcker.

Husbilens skick

Det kan inte nog betonas hur viktigt det är att lägga tid på allt som rör själva uthyrningen. Det handlar bland annat om att se över husbilen noggrant och notera mätarställningen. Detta ska göras tillsammans med uthyraren. Allt ska föras in i protokoll och i det avtal som skrivs mellan dig och uthyraren.

Om olyckan är framme på vägen

Vad gör man om det man minst av allt vill hända på husbilssemestern? Om husbilen går sönder är den ekonomiska biten inte mycket att oroa sig för, förutsatt att uthyrarens eller din försäkring gäller. Ta inga förhastade beslut om olyckan varit framme. Ta kontakt med uthyraren för att försäkra dig om att allt görs på rätt sätt. Se till att få kopior på eventuell polis- och skaderapport. Redan i samband med uthyrningen kan det vara bra att höra sig för om man har rätt till en annan husbil under reparationstiden.

På hemmaplan igen

När du kommer hem från din, förhoppningsvis, toppensemester är det viktigt att du återigen går igenom husbilen med uthyraren och får papper på att allt är okej.

Fler nyheter