Nyheter Husbil.se

Teslas nya campingbil

Husbil.se 2019-12-19

Detta är ingen husbil eller husvagn, detta är en campingbil, signerad Tesla. Tesla har nu gjort det igen, släppt något nytt, innovativt och överraskade - Tesla Cybertruck är här. Denna gången är det något för alla oss campingälskare.

Design

Den nya bilens design ser ut som något från framtiden. Den ser snarare ut att platsa i en terminator-film än på campingen. Tesla har nog aldrig gjort någon besviken med utseendet på sina fordon. Den ser snabb och smidig ut, vilket den är - den sägs kunna accelerera upp till 100km/h på max tre sekunder.

Cybertruck har en ganska kantig design, till skillnad från Teslas tidigare fordon, speciellt med taktältet uppfällt. På tal om taktältet - så har det inte bara sidofönster utan även takfönster, så ja, du kan somna till öppen stjärnhimmel. Den kommer att vara cirka 5,8 meter lång, 2 meter bred och 1,9 meter hög. Med plats för upp till sex personer kan ni förhoppningsvis få utrymme hela familjen.

Efter lanseringen dök det tydligen upp många frågor angående en grill. I den bakre delen av bilen ska man kunna fälla ut något som ska vara en grill. Ännu en gång - extremt innovativt av Elon Musk och hans team på Tesla. Rykten har gått kring hur denna grill kan användas. I och med att det är en elbil, är det väl ganska sannolikt att det blir en elgrill?

Prislappen

Tesla är nog inte kända för att ha så speciellt billiga fordon. Men, man får ju vad man betalar för. Campingbilen ska komma i tre olika varianter, där den billigaste, “billigaste”, kommer att kosta 39 000 dollar. Viktigt att poängtera här är att detta är priset på basvarianten, med bara en motor och signaturfunktioner från Tesla som, självkörning ingår inte i detta priset.

De tre varianterna:

  • En enkel motor - 40 mil räckvidd - tål 3300 kg i drag
  • Dubbla motorer - 48 mil räckvidd - tål 4500 kg i drag
  • Trippla motorer - 80 mil räckvidd - tål 6300 kg i drag

Eldrivet

Vi har tidigare skrivit om eldrivna husbilar. Det är fortfarande ganska ovanligt men det börjar synas mer och mer. Både Iridium och Dethless har ju lanserat husbilar drivna på el. Andra projekt, så som en liten elhusvagn, är under utveckling. Så vi kommer garanterat få så mer eldrivet i husbils och husvagnsframtiden.

Cybertruck har redan, innan den ens fysiskt finns, skaffat sig en stor kundgrupp. Hela 146 000 Tesla-fans och/eller campingfantaster har redan lagt en handpenning. Dock får de vänta ett tag, lanseringen planeras till 2021. Teslabilen modell 3, hade cirka 232 000 förbeställningar, bara några dagar efter lansering.

Fler nyheter