Nyheter Husbil.se

11 populära campingar på Västkusten

Husbil.se 2023-10-16

BETALT SAMARBETE MED MYCAMPER

Vill du spendera semestern vid havet? Västkusten lockar med många vackra destinationer som är värda ett besök med husbil. Här får du tips på 11 populära campingar på Västkusten. Saknar du eget campingfordon kan du hyra husbil, campervan eller husvagn hos MyCamper.

Svenska Västkusten lockar med många pärlor som är värda ett besök med husbil eller husvagn. Campingarna är många för dig som vill ha nära till salta dopp på semestern – oavsett om du vill ha sand mellan tårna eller föredrar klippbad. Här tipsar vi om populära campingar på Västkusten.

Behöver du ett campingfordon inför semestern? Då kan du hyra husbil, campervan eller husvagn hos MyCamper – vilket är tryggt, enkelt och prisvärt!

Tips på camping i Bohuslän

Bohuslän lockar med kust, hav och salta stänk. Här väntar en vacker skärgård, släta klippor och pittoreska fiskesamhällen. Här ger vi dig tips på populära campingar i Bohuslän.

Daftö Resort, Strömstad

Daftö Resort.

På femstjärniga Daftö Resort bor du på en familjevänlig camping i spännande miljöer och kan kombinera utomhusaktiviteter med avkoppling. Campingen är belägen intill Kosterhavet fem kilometer från Strömstad och har öppet året om.

På campingen finns aktiviteter med och utan pirater. Här finns nöjeslandet Daftöland som erbjuder pirater, åkattraktioner, spel, ett stort poolområde med piratskepp och palmer. På campingen finns även restauranger, wellnessavdelning med jacuzzi, och ett brett utbud av aktiviteter för hela familjen som utegym, padelbana och äventyrsgolf.

Campingen har över 800 campingplatser och du bor i husbil, husvagn, tält eller kan hyra stuga. Vill du uppgradera din semester ännu mer kan du checka in på Pirathotellet.

Strömstad är en av Sveriges äldsta badorter som lockar med salta bad, fina vandringsleder och en mysig stadskärna med shopping och restauranger. I närheten finns Kosterhavets nationalpark och Kosteröarna och styr du norrut kommer du till vackra Norge.

First Camp Edsvik-Grebbestad, Grebbestad 

First Camp Edsvik-Grebbestad

First Camp Edsvik-Grebbestad är en populär familjecamping med fyra stjärnor som har öppet året om. Det är cykelavstånd in till Grebbestad och utbudet som finns där med shopping och restauranger.

Campingen har ett stort aktivitetsprogram med barnklubb, lekplats, hoppkudde, trampbilar, minigolf, fotboll och stort träningsprogram. På kvällen kan du delta i kvällsunderhållning. Varma sommardagar kan du bada vid campingens egna barnvänliga strand eller välja sköna klippbad.

Här bor du på en av de drygt 320 campingplatserna med husvagn, tält eller har möjlighet att hyra stuga. Det finns även särskilda husbilsplatser med tillgång till el.

Det finns mycket att se och upptäcka i området, som Grebbestadbryggan, Nordens största sportbutik Sportshopen, sälsafari, kajakpaddling, naturreservatet Tjurpannan och Vitlycke Museum i Tanum. Grebbestad är dessutom känt för sina ostron!

Johannesvik Camping & Stugby, Kungshamn

Johannesvik Camping & Stugby

Vill du ha en kombination av äventyr och avkoppling passar den fyrstjärniga campingen Johannesvik Camping & Stugby perfekt. Du hittar campingen i en dalgång vid Kungshamn och Smögen och de har öppet året om.

Det finns ett brett utbud av aktiviteter för hela familjen som padel, äventyrsgolf, boule, tipspromenad och ledarledda barnaktiviteter. Vill du slippa att laga mat någon dag kan du äta gott i campingens restaurang Wägga Lantök. I Området finns fina vandringsleder och motionsspår. Campingen har en egen badplats med både klippor och sandstrand, hopptorn och vattenrutschbana.

På Johannesvik finns det 350 campingtomter för husvagn, husbil och tält. Vill du bo mer bekvämt går det att hyra stuga, rum eller testa på glamping som är nytt för 2023. Står du med husbil kan du antingen göra det inne på området eller vid båthamnen mittemot Hovenäset, med tillgång till el och servicehus.

Det är nära till Smögenbryggan och utbudet av restauranger och butiker. Du kan även ta färjan över till Hållö för att beundra Hållö fyr och den vackra utsikten där, eller ta med familjen till djurparken Nordens Ark i Hunnebostrand.

Hafstens Resort & Camping, Uddevalla

Hafsten Resort & Camping

På den femstjärniga familjevänliga campingen Hafstens Resort & Camping bor du riktigt lyxigt. Campingen ligger i trivsamma miljöer på en halvö i Uddevalla med utsikt över havet.

För dig som vill ha en aktiv semester är detta drömmen! Här finns över 60 aktiviteter att testa på, som en omtalad höghöjdsbana och Skandinaviens längsta zipline, klättervägg, tennis, padel, trampbilar och bordtennis. Det går även att hyra kajak och trampbåt och för barnen finns en stor hoppkudde. Campingen har två privata stränder och ett stort poolområde med fyra pooler och vattenrutschbana.

Du bor på campingtomt med egen husbil, husvagn eller tält. Det går även att hyra stuga för upp till 12 personer och glamping.

När du bor på Hafstens Resort & Camping har du nära till Uddevalla centrum, Torp köpcentrum, flera stränder, mysiga caféer och fina promenadstråk. Lysekil och Havets hus ligger cirka en timme bort och Orust ligger ungefär 30 minuter bort.

Tips på camping i Göteborg

I Göteborg kombinerar du storstadspuls, kultur, nöje, shopping och besök på Liseberg med härliga campingupplevelser.

Lisebergsbyn, Göteborg

Lisebergsbyn

Vill du göra din Lisebergsvistelse ännu ner minnesvärd ska du bo i Lisebergsbyn. Den är öppen året om, vilket är perfekt om du ska besöka Liseberg på halloween eller jul. Det är en stor och modern camping belägen tio minuter från Liseberg, i gröna och fina omgivningar. Det är bara några hundra meter till Skatås och Delsjöns Naturreservat som lockar med en barnvänlig strand med brygga och lekplats. Mitt i Lisebergsbyn finner du barnens favorit – kaninlekplatsen Lisebusbyn.

På campingen finns det cirka 180 campingplatser för husvagn, husbil och tält, alla med el. Lisebergsbyn erbjuder även vandrarhem och Bed & Breakfast för dig som kommer utan eget fritidsfordon.

Lisebergs Camping Askim Strand, Göteborg

Lisebergs Camping Askim Strand

Vill du bo med havet som närmsta granne ska du välja Lisebergs Camping Askim Strand, som ligger 15 minuter utanför Göteborg. Campingen är särskilt populär bland barnfamiljer. I närheten ligger Askimbadet som är en av Göteborgs populäraste badplatser för familjer med långgrund sandstrand och badpir. På halvön Marholmen finns det också gott om badmöjligheter från både bryggor och klippor.

På campingen finns cirka 450 campingplatser och du bor i husvagn, husbil och tält. Du har även möjlighet att bo på vandrarhem. Det finns flera restauranger, äventyrsgolf, lekplats – och ibland kommer Lisebergskaninerna på besök.

Tips på camping i Halland

Halland lockar med flera pärlor som ligger vackert med havet som närmsta granne. Långa sandstränder, mysiga restauranger och kultur är något du kan ta del av under din campingsemester här.

Destination Apelviken, Varberg

Destination Apelviken

Destination Apelviken ligger i Varberg och är Hallands enda femstjärniga camping. Den ligger precis vid havet intill några av Sveriges finaste sandstränder. Du bor med vacker utsikt över Kattegatt, som förutom bad lockar med fantastiska surfmöjligheter. På området finns dessutom ett stort poolområde med uppvärmda pooler. På Apelviken finns det något att hitta på för alla familjemedlemmar och i aktivitetsprogrammet finns bland annat krabbfiske, pool party, after beach och minigolf. Du äter gott i en av de två restaurangerna Solviken och Nisses Bodega.

Du bor med husvagn, husbil eller tält. Den som saknar fritidsfordon kan bo i stuga, lägenhet eller på hotell. Campingen har öppet året om, så här kan du fira både höstlov och jul om du så önskar.

Campingen ligger två kilometer från Varbergs centrum som lockar med shopping, kultur och nöje. Låt husbilen stå och gå till fots eller ta cykeln till torget eller hamnen. Vill du ha prisvärd shopping ligger Ullared och shoppingparadiset Gekås bara en halvtimme bort.

First Camp Hagön-Halmstad, Halmstad

First Camp Hagön-Halmstad

First Camp Hagön-Halmstad är en camping sex kilometer från Halmstad belägen vid havet. Du bor precis intill den kilometerlånga Östra stranden som lockar med sand mellan tårna och salta dopp. I campingens aktivitetsprogram finns ett stort träningsprogram, minigolf, boule, lekplats, hoppkudde och ledarledda aktiviteter för barnen.

Du bor på campingtomt med husbil, husvagn och tält. Det finns även särskilda anpassade husbilsplatser med och utan el.

Halmstad lockar med ett stort utbud av restauranger, nöje och shopping – hit kan du ta dig med till exempel bil, buss och cykel. För den golfintresserade har Halmstad ett brett utbud av golfbanor att välja mellan.

Tips på camping nära Malmö

I Sveriges tredje största stad Malmö får du en pulserade storstad med shopping, kultur och nöje. I Skåne väntar dessutom vidsträckta stränder och charmiga småorter.

First Camp Sibbarp-Malmö, Malmö

First Camp Sibbarp-Malmö

First Camp Sibbarp-Malmö är en lyxig camping som lockar med en vacker utsikt över Öresundsbron. Campingen ligger en kort cykeltur från Malmö centrum och här kombinerar du citysemestern med avkoppling på stranden. Det är även nära till både Lund, Österlen och Danmark.

På campingen bor du på campingplats med husvagn, husbil eller tält på 400 campingplatser. Det finns även 41 särskilda husbilsplatser som ligger vid campingens huvudgata med tillgång till el.

I aktivitetsutbudet finns det saker att göra för stora och små campare – som äventyrsgolf, fiske, lekplats, barnklubb med Yessi, träningsprogram och underhållning. Det går även att hyra trampbil och cykel.

Falsterbo Camping Resort, Falsterbo

Falsterbo Camping Resort

På fyrstjärniga Falsterbo Camping Resort bor du med bästa läget vid Falsterbonäset, några hundra meter från den vita sandstranden i Falsterbo.

På campingen bor du med husbil, husvagn eller tält på en av den 354 campingtomterna, alla med el. Vill du bo mer bekvämt kan du hyra stuga. Längs campingområdets sydöstra sida finns 22 ställplatser med el.

Falsterbo Camping Resort erbjuder aktiviteter för hela familjen och det finns saker att göra som träningspass, minigolf, vandring och cykling. För barnen finns lekplats med stor studsmatta, klätterställning, rutschkana, fotbollsplan och möjlighet att delta i barnklubb. I bistron kan du köpa lunch och à la carte av hög kvalitet.

I närheten av campingen ligger Skanör Ljungs naturreservat som lockar med bad, kitesurfing, fågelskådning. Via campingen går cykelleden Sydkustleden och vandringslederna Skåneleden och SL5 Öresund. Skanör med Falsterbo finns på gångavstånd och här väntar restauranger, butiker, badhytterna och andra historiska byggnader.

First Camp Ställplats Råå Vallar-Helsingborg, Helsingborg

First Camp Ställplats Råå Vallar-Helsingborg

First Camp Ställplats Råå Vallar-Helsingborg är en lyxig camping fem kilometer från Helsingborg. Det är en destination som passar både för barnfamiljer och par. Här bor du med en fin utsikt över Ven och Danmark och campingen har öppet året om.

Campingen har ett poolområde med barnpool och en 50-metersbassäng som är uppvärmd. Det finns dessutom en fin badplats precis intill. Campingens aktivitetsutbud är brett och det finns något att göra för alla – som äventyrsgolf, träningsprogram, underhållning och möjlighet att hyra cykel och trampbil. För barnen finns både lekplats och en trevlig barnklubb att roa sig i under högsäsong.

På campingen bor du på en av de 350 campingtomterna med husvagn, husbil eller tält. Det finns även 12 ställplatser som ligger vid campingens infart.

Det är nära till Helsingborgs pittoreska centrum som lockar med restauranger, shopping och kultur. Är du sugen på att upptäcka Helsingör kan du ta båten över till Danmark.

Saknar du eget campingfordon kan du hyra husbil, husvagn eller campervan hos MyCamper. Det är en förmedlare där du kan hyra campingfordon från privatpersoner nära dig. Vill du testa på campinglivet har du möjlighet att välja mellan ett stort utbud av campingfordon. 

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.