Bästa för en person
Sea to Summit Hammock Pro Single

En bra hängmatta för en person i stark nylon som andas.

Produktegenskaper

 • Hängmatta i ripstopnylon som andas
 • Hög maxvikt
 • Väger lite

Produktöversikt

Sea to Summit Hammock Pro Single är en högkvalitativ hängmatta för en person. Den har förstärkta sömmar och är i slitstark ripstopnylon som andas bra och transporterar bort fukt. Spännena är i stål och banden i polyester som har en quick connect-konstruktion så att det går snabbt att få upp mattan. Hängmattan har en hög maxvikt men väger samtidigt lite. Det finns även myggnät att köpa till. Hängmattan blir extra liten eftersom du packar den i en kompressionssäck. Sea to Summit är ett varumärke från Australien som tillverkar outdoorprylar för de som hellre är utomhus än inomhus.

Vikt: 560 gram

Maxvikt: 360 kilo

Storlek: 3000 cm x 1500 cm


Bästa för par
Eno DoubleNest Print

En snygg hängmatta för camping med hög maxvikt.

Produktegenskaper

 • Plats för två personer
 • Hög maxvikt och mycket stabil
 • Särskilt anpassad för camping

Produktöversikt

Eno DoubleNest Print är en prisvärd hängmatta med plats för två personer. Det är en hängmatta som är särskilt anpassad för dig som vill använda den i naturen i materialet 70D High Tenacity Nylon Taffeta. Du kan använda den istället för ett tält eller som skön viloplats utanför husbilen. Hängmattan har hög maxvikt och trippelsydda sömmar för extra stabilitet. Den är mjuk, andas och torkar snabbt. Den är dessutom lätt och tar liten plats vilket är en fördel när du campar och vill spara plats. När du inte använder hängmattan stoppar du ner den i en kompressionssäck som är fastsydd i tyget. Remmar köper du separat. Eno står för Eagles Nest Outfitters och är ett varumärke som grundades 1999 och är en av marknadens bästa tillverkare av hängmattor anpassade till naturen.

Vikt: 538 gram

Maxvikt: 181 kilo

Storlek: 286 cm x 189 cm


Bästa med myggnät
Relags Mosquito Traveller

En lätt hängmatta i ripstopnylon med myggnät.

Produktegenskaper

 • Hängmatta i ripstopnylon
 • Har myggnät med blixtlås
 • Tar liten plats

Produktöversikt

Relags Mosquito Traveller är en prisvärd hängmatta i ripstopnylon av hög kvalitet. Hängmattan har ett myggnät som är impregnerat och håller irriterande insekter borta. Nätet går enkelt att vika bort när du inte behöver ha det på och sitter fast med blixtlås. Du ska hänga upp hängmattan högt och löst så att mitten hänger ner djupt. Hängmattan är vändbart och är både lätt och tar liten plats. Den finns i svart och grönt. Relags är ett tyskt varumärke som gör utomhusutrustning.

Vikt: 445 gram

Maxvikt: 150 kilo

Storlek: 220 cm x 140 cm


Bästa vadderade
Fatboy Headdepleck hängmatta, petrol

En mjuk och vadderad hängmatta för lata stunder under din semester.

Produktegenskaper

 • Vadderad hängmatta för en person
 • Vatten- och smutsavvisande
 • Går att vika ihop

Produktöversikt

Fatboy Headdepleck är en vikbar och bärbar hängmatta med plats för en person. Detta är ett bra val av hängmatta för den som vill ta med sig en på husbilssemestern. Hängmattan är stoppad med fiberfyllning och ger en skön stund med avkoppling. Den är både vatten- och smutsavvisande och UV-resistent. Dock ska den helst förvaras inomhus vid regn. Den har flexibla och lättplacerade fästen och det tar bara några minuter att få den på plats på valfritt ställe. Du kan även köpa ett stativ till hängmattan. Fatboy är ett holländskt designmärke som gör kreativa möbler och livsstilsprodukter för både inomhus- och utomhusbruk.

Maxvikt: 150 kg

Storlek: 270 cm x 138 cm


Köpguide: Så väljer du rätt hängmatta till camping

Köp en hängmatta och få en trevligare utomhusvistelse. Är du ute efter en skön hängmatta att vila i efter maten? Eller behöver du ha en med mer avancerade egenskaper för att kunna få en alternativ sovplats när du till exempel tältar? Fundera på vad du ska få ut av din hängmatta för att lättare kunna välja vilken typ du ska köpa. Vi hjälper dig att välja rätt modell av hängmatta till camping.

Fördelar med en hängmatta

Det finns många anledningar till att köpa en hängmatta till din husbil. Det är framförallt en mjuk och skön plats att vila i om du vill ta en tupplur eller läsa en bok utanför husbilens väggar. Du kommer dessutom upp en bit från marken vilket är en fördel om det är blött på marken. En hängmatta har en massageeffekt för din rygg samtidigt som den avlastar den. Den har dessutom en lugnande effekt på grund av gungandet.

Köpa hängmatta till camping - fördelar och egenskaper.

Olika typer av hängmattor

Det finns flera typer av hängmattor med olika egenskaper som kan vara bra att känna till när du ska välja hängmatta till husbilen.

Traditionell hängmatta

Ska du ha en hängmatta att vila eller ta det lugnt i en varm sommardag så finns det många hängmattor att välja mellan i olika prisklasser och med spridare som öppnar tyget. Du kanske väljer en efter utseende istället för en som håller i många år och som har avancerade egenskaper. Det finns både vadderade och ovadderade modeller. Ska du ha den utomhus är det bra att välja en som klarar regn, alternativt att du tar in den varje kväll.

Hängmatta camping

Tänker du använda hängmattan när du campar med husbil, husvagn eller tält? En hängmatta för camping skiljer sig lite från en hängmatta du har hemma i trädgården. Den är ultralätt, tar mindre plats och är enkel att hänga upp. Den ska vara hållbar och vara vädertålig. Ju högre kanter desto mindre chans är det att du slår runt.

Hängmatta istället för tält

Vissa väljer att använda en hängmatta istället för ett tält för att få en nära naturupplevelse genom att sova under stjärnorna. Det är också ett billigare alternativ till tält, lättare att packa upp och väger mindre. Är underlaget svårt att placera ett tält på med mycket buskar och stenar eller är väldigt blött kan en hängmatta vara ett bra alternativ. Du blir inte heller exponerad på samma sätt för djur som i ett tält eftersom du kommer upp en bit. För att bli lite mer skyddad kan du köpa till en tarp eller ett regnskydd. Är det mycket mygg i området kan det vara skönt att ha en hängmatta med myggnät. Vissa har myggnät som standard och till andra finns det att köpa till. Det finns även vinterhängmattor att köpa där du kan lägga in liggunderlag.

Storlek och material

Det finns hängmattor för både en och två personer. Ju bredare hängmatta desto skönare är den. Är den för två personer är den oftast bredare, har högre maxvikt och säkrare sömmar. Hängmattor till camping är gjorda för att vara utomhus och består ofta av ett slitstarkt och vädertåligt material. För att ta liten plats och väga lite är många även gjorda i ett lättviktsmaterial. Många är i till exempel nylon eller ripstopnylon som både är lätt och andas.

Så hänger du upp en hängmatta

Det flesta hängmattor till camping hänger du upp mellan till exempel två stadiga träd, med slitstarka upphängningssnören eller remmar och karbinhakar. De två fästpunkterna ska vara på samma höjd och den djupaste delen ska hänga minst 40 centimeter ovan mark. Det finns även hängmattor med stativ, vilket är vanligare att ha hemma. Stativet kan ta en del plats, så vill du spara på utrymmet i din husbil ska du välja bort detta.

Läs också: Välj rätt uppblåsbar soffa till husbil


Redaktionen
Husbil.se