Bästa hybrid
Kylskåp Dometic RF 60 till 12V/230V/gas

Ett svart och silvrigt gasolkylskåp som även kan drivas med el.

Produktegenskaper

  • Tyst och kraftfullt gasolkök
  • Flyttbara hyllor
  • Kan även drivas av 12/230 volt

Produktöversikt

Gasolkylskåpet Dometic RF 60 är ett snyggt kylskåp med svarta sidor och silverfront. Det har en kylkapacitet på 56 liter och är fristående och tyst. Kylskåpet har två flyttbara hyllor, två fack i dörren och ett bottenfack med plats för 1,5 litersflaskor. Dörren har även en säker låsning så att maten inte riskerar att åka ut under körningen. Det har en piezotändning för enklare tändning. Kylskåpet kan även anslutas till vägguttaget och drivs då av 12 volt eller 230 volt. Den levereras utan regulator och gasslang.

Kapacitet: 56 liter

Storlek: 48,6 cm x H 61,5 cm x D 49,0 cm

Vikt: 26 kg

Gasförbrukning: 13,6 gram/timme


Bästa med frys
Dometic CombiCool RF 62 till 12V/230V/gas

Gasolkylskåp med ett litet frysfack som även kan drivas med 12 volt.

Produktegenskaper

  • Gasolkylskåp med frys
  • Drivs med gasol eller el
  • Justerbara hyllor

Produktöversikt

Dometic CombiCool RF 62 är ett fristående absorptionskylskåp med ett litet frysfack som kan användas i husbilen eller förtältet. Det kan antingen drivas av gasol eller med 12 eller 230 volt, vilket ger en flexibel användning. Kylskåpet är smalt och har en kylkapacitet på 56 liter och en fryskapacitet på fem liter. Hyllorna är justerbara och två dörrhyllor gör också att utrymmet blir maximerat. Du kan även låsa det så att maten inte riskerar att falla ut under husbilsfärden.


Kapacitet: 56 liter

Storlek: 48,6 x 61,7 x 49,5 cm

Vikt: 26 kg

Gasolförbrukning: 265 gram per dag


Köpguide: Så väljer du rätt gasolkylskåp till husbil

Det är trevligt att kunna ta med sig egen mat när du är på camping. Ett kylskåp är även perfekt om du vill ha en kall dricka, mjölk till kaffet eller frukostpålägg. Ett gasolkylskåp håller din mat kall och fräsch under hela resan. Väljer du ett som drivs av gasol så är du inte heller beroende av el.

Därför ska du välja ett gasolkylskåp

Ett gasolkylskåp belastar inte husbilens batteri och är ett bra alternativ till ett vanligt eldrivet kylskåp. Det är perfekt om du inte har tillgång till extern el på ställplatsen eller behöver spara på husbilens batteri. Ett gasolkylskåp kyls ner genom en absorptionsteknik som ändrar form från flytande till gas vilket gör att trycket minskar. Värmen som är omkring kylskåpet tas upp av gasolen och gör kylen kall och håller maten kall och fräsch länge. Ett gasolkylskåp är även mer energisnålt än ett elektriskt kylskåp och kräver inte särskilt mycket gas. Du använder gasol som består av 95 procent propangas och resten butangas. Väljer du ett gasolkylskåp får du också ett väldigt tyst kylskåp. De klarar dessutom många år utan att underhållas. Ett bra gasolkylskåp håller minst 10 år – så det lönar sig att köpa ett av bra kvalitet. Du tänder gasolkylskåpet enkelt genom att vrida på en knapp tills du ser lågan. Välj ett gasolkylskåp med toppkontroll om du inte vill ligga ner för att få igång det.

Gasolkylskåp med frysfack

Är du i behov av en frys kan du välja ett kylskåp som har inbyggd frys för att spara plats i husbilen. Då är det oftast ett litet frysfack på några liter som ingår. Perfekt om barnen vill ha glass eller om du har frysvaror för att slippa gå till affären varje dag. Men har du inget behov av frys kan du istället välja ett utan eftersom frysen tar en del av kylkapaciteten.

Storlek och material

Eftersom det ofta är lite utrymme i en husbil kan det också vara bra att köpa ett litet och kompakt kylskåp, men som också har hög kylkapacitet. Man brukar räkna med att ett kylskåp på 50-60 liter passar för 1-2 personer. Det är också bra att lämna ett utrymme bakom kylskåpet så att det fungerar ordentligt och kan bli tillräckligt kallt. Behöver du mer kylutrymme kan du även köpa en kylbox att komplettera med.

Gasolkylskåp – att tänka på

När du använder ett kylskåp som drivs med gasol är det viktigt med bra ventilation. Har du inte det kan gasen bli farlig. När du har saker som går på gasol är det också viktigt att köpa ett gaslarm till husbil som varnar om det skulle uppstå en gasläcka. Tänk också på att placera gasflaskorna utomhus och sedan koppla med en sladd till kylskåpet.

Andra sorters kylskåp

Det finns fler alternativ på kylskåp till husbil. Tycker du att gasol inte passar dig så kan du välja ett 12 voltskylskåp som är anpassat till husbilens elektricitet. Du kan också köpa ett kylskåp som drivs av solenergi för att få ett mer miljövänligt kylskåp. Det finns även hybridkylskåp som går på både gas och el. Då kan du till exempel köra med el på campingen där du kan ansluta till ställplatsens ström och sedan använda dig av gas när du är ute och kör. Det är också bra att ha ett som drivs med både och om till exempel gasolen skulle ta slut.

Gasolkylskåp till husbil.

Läs också: Välj rätt 12 volts kylskåp till husbilen

Läs också: Liten frysbox till husbil – så väljer du rätt


Redaktionen
Husbil.se