Bästa med frys
Gasolkylskåp Sunwind Ventus 100 vit

Ett bra gasolkylskåp med inbyggd frys med automatisk piezotändning

Produktegenskaper

 • Gasolkylskåp med frysfack
 • Låg gasolförbrukning
 • Automatisk piezotändning

Produktöversikt

Sunwinds gasolkylskåp Ventus 100 är ett kompakt kylskåp för dig som är ute efter ett mindre kylskåp till husbilen. Det får plats under köksbänken. Kylskåpet är på 84 liter och har även ett inbyggt frysfack på 10 liter. Dörren kan hängas om för att bättre passa ditt önskemål. Det har en automatisk piezotändning för enklare tändning. Gasolkylskåpet är vitt men finns även i svart.

Kapacitet: 85 liter kyl + 10 liter frys

Storlek: B 51 cm x D 59,5 cm x H 78 cm

Vikt: 38 kg

Gasolförbrukning: 14 gram/timme


Bästa lilla
Gasolkylskåp Sunwind Ventus 60 svart

Ett svart gasolkylskåp som passar den som är i behov av ett mindre kylskåp i husbilen.

Produktegenskaper

 • Svart gasolkylskåp som väger lite
 • Låg gasolförbrukning
 • Automatisk piezotändning

Produktöversikt

Sunwinds gasolkylskåp Ventus 60 är ett kompakt och litet kylskåp som passar dig som har begränsad plats i din husbil. Den är driftsäker, hög kvalitet och har en automatisk piezotändning för enklare tändning. Kylskåpet är på 52 liter och håller dina kylvaror kalla och fräscha. Dörren går att hänga om för att bättre passa husbilens utrymme.

Kapacitet: 52 liter

Storlek: B 46 cm x D 48 cm x H 69 cm

Vikt: 22 kg

Gasolförbrukning: 14 gram/timme


Bästa hybrid
Kylskåp Dometic RF 60 till 12V/230V/gas

Ett svart och silvrigt gasolkylskåp som även kan drivas med el.

Produktegenskaper

 • Tyst och kraftfullt gasolkök
 • Flyttbara hyllor
 • Kan även drivas av 12/230 volt

Produktöversikt

Gasolkylskåpet Dometic RF 60 är ett snyggt kylskåp med svarta sidor och silverfront. Det har en kylkapacitet på 56 liter och är fristående och tyst. Kylskåpet har två flyttbara hyllor, två fack i dörren och ett bottenfack med plats för 1,5 litersflaskor. Dörren har även en säker låsning så att maten inte riskerar att åka ut under körningen. Det har en piezotändning för enklare tändning. Kylskåpet kan även anslutas till vägguttaget och drivs då av 12 volt eller 230 volt. Den levereras utan regulator och gasslang.

Kapacitet: 56 liter

Storlek: 48,6 cm x H 61,5 cm x D 49,0 cm

Vikt: 26 kg

Gasförbrukning: 13,6 gram/timme


Bästa prisvärda
XC40 Trimixed Refrigerator – Camping Car

Ett prisvärt gasolkylskåp som även kan drivas på el.

Produktegenskaper

 • Gasolkylskåp som väger lite
 • Kan även drivas av 12/220 volt
 • Dörr med lås

Produktöversikt

XC40 Trimixed Refrigerator är ett fristående kylskåp som drivs av gasol, men som också kan anslutas till 12 volt eller 220 volt. Dörren sitter säkert på plats och håller din mat kall under hela semestern.

Storlek: 62,8 cm x 39,6 cm x 45,5 cm

Vikt: 18 kg

Gasförbrukning: 15 gram/timme


Köpguide: Så väljer du rätt gasolkylskåp till husbil

Det är trevligt att kunna ta med sig egen mat när du är på camping. Ett kylskåp är även perfekt om du vill ha en kall dricka, mjölk till kaffet eller frukostpålägg. Ett gasolkylskåp håller din mat kall och fräsch under hela resan. Väljer du ett som drivs av gasol så är du inte heller beroende av el.

Därför ska du välja ett gasolkylskåp

Ett gasolkylskåp belastar inte husbilens batteri och är ett bra alternativ till ett vanligt eldrivet kylskåp. Det är perfekt om du inte har tillgång till extern el på ställplatsen eller behöver spara på husbilens batteri. Ett gasolkylskåp kyls ner genom en absorptionsteknik som ändrar form från flytande till gas vilket gör att trycket minskar. Värmen som är omkring kylskåpet tas upp av gasolen och gör kylen kall och håller maten kall och fräsch länge. Ett gasolkylskåp är även mer energisnålt än ett elektriskt kylskåp och kräver inte särskilt mycket gas. Du använder gasol som består av 95 procent propangas och resten butangas. Väljer du ett gasolkylskåp får du också ett väldigt tyst kylskåp. De klarar dessutom många år utan att underhållas. Ett bra gasolkylskåp håller minst 10 år – så det lönar sig att köpa ett av bra kvalitet. Du tänder gasolkylskåpet enkelt genom att vrida på en knapp tills du ser lågan. Välj ett gasolkylskåp med toppkontroll om du inte vill ligga ner för att få igång det.

Gasolkylskåp med frysfack

Är du i behov av en frys kan du välja ett kylskåp som har inbyggd frys för att spara plats i husbilen. Då är det oftast ett litet frysfack på några liter som ingår. Perfekt om barnen vill ha glass eller om du har frysvaror för att slippa gå till affären varje dag. Men har du inget behov av frys kan du istället välja ett utan eftersom frysen tar en del av kylkapaciteten.

Storlek och material

Eftersom det ofta är lite utrymme i en husbil kan det också vara bra att köpa ett litet och kompakt kylskåp, men som också har hög kylkapacitet. Man brukar räkna med att ett kylskåp på 50-60 liter passar för 1-2 personer. Det är också bra att lämna ett utrymme bakom kylskåpet så att det fungerar ordentligt och kan bli tillräckligt kallt. Behöver du mer kylutrymme kan du även köpa en kylbox att komplettera med.

Gasolkylskåp – att tänka på

När du använder ett kylskåp som drivs med gasol är det viktigt med bra ventilation. Har du inte det kan gasen bli farlig. När du har saker som går på gasol är det också viktigt att köpa ett gaslarm till husbil som varnar om det skulle uppstå en gasläcka. Tänk också på att placera gasflaskorna utomhus och sedan koppla med en sladd till kylskåpet.

Andra sorters kylskåp

Det finns fler alternativ på kylskåp till husbil. Tycker du att gasol inte passar dig så kan du välja ett 12 voltskylskåp som är anpassat till husbilens elektricitet. Du kan också köpa ett kylskåp som drivs av solenergi för att få ett mer miljövänligt kylskåp. Det finns även hybridkylskåp som går på både gas och el. Då kan du till exempel köra med el på campingen där du kan ansluta till ställplatsens ström och sedan använda dig av gas när du är ute och kör. Det är också bra att ha ett som drivs med både och om till exempel gasolen skulle ta slut.

Gasolkylskåp till husbil.

Läs också: Välj rätt 12 volts kylskåp till husbilen

Läs också: Liten frysbox till husbil – så väljer du rätt


Redaktionen
Husbil.se
info@husbil.se