Bäst i test
Kylskåp Sunwind Cuisine 12V 80 Liter

Ett kompakt kylskåp för 12 volt med låg strömförbrukning.

Produktegenskaper

  • Kompressordrivet kylskåp
  • Blir snabbt kallt
  • Energisnålt

Produktöversikt

Sunwind Cuisine 80 liter är ett kompressorstyrt kylskåp med en spänning på 12 volt eller 24 volt. Det passar bra till både husbil och husvagn, som har ett begränsat utrymme. Det har en ny kylteknologi som gör att kylskåpet förbrukar mindre ström (energiklass A) än andra 12 volt-kylskåp. Kylskåpet har två hyllplan och förvaring i dörren. Dörren är högerhängd och går inte att ändra.

Kapacitet: 80 liter
Storlek: H 71 x D 48 x B 48 cm
Vikt: 15 kg
Elanslutning: 12/24 volt


Bästa med frys
Dometic CombiCool RF 62

Ett kylskåp med frys som drivs av gas eller el.

Produktegenskaper

  • Drivs med gas eller el
  • Har inbyggt frysfack
  • Justerbara hyllor

Produktöversikt

Det lilla campingkylskåpet Dometic CombiCool RF 62 är ett fristående absorptionskylskåp med frysfack och en kapacitet på 56 liter. Skåpet är i vitmålat stål och en dörr av plast. Det är ett gasolkylskåp som också kan drivas av 12 eller 230 volt – helt efter vad ditt behov är för stunden. Det är dessutom tyst i drift. Hyllorna är justerbara för att passa innehållet i ditt kylskåp och det finns även två dörrhyllor som maximerar förvaringsutrymmet. Dörren har säker låsning så att inget kan åka ut av misstag när du kör.

Kapacitet: 51 liter kylplats och 5 liter frysplats

Storlek: B 48,6 cm x H 61,7 cm x D 49,5 cm

Vikt: 26 kg

Elanslutning: 12/230 volt, 110 watt

Gasförbrukning: 265 gram per dag


Bästa lilla
Sunwind Kylskåp Cuisine 12V 50 Liter

Ett kompakt kylskåp för 12 volt med låg strömförbrukning.

Produktegenskaper

  • Kompressordrivet kylskåp
  • Blir snabbt kallt
  • Energisnålt

Produktöversikt

Sunwind Cuisine 50 liter är ett kompressorstyrt kylskåp med en spänning på 12 volt eller 24 volt. Det passar bra till både husbil och husvagn, som har ett begränsat utrymme. Det har en ny kylteknologi som gör att kylskåpet förbrukar mindre ström (energiklass A) än andra 12 volt-kylskåp. Kylskåpet har två hyllplan och förvaring i dörren. Dörren är högerhängd och går inte att ändra.

Kapacitet: 50 liter
Storlek:
H 51 x D 48 x B 43 cm.
Vikt:
15 kg
Elanslutning:
12/24 volt.


Köpguide: Så väljer du rätt kylskåp till husbil

När du är iväg med husbilen är det också bra att kunna laga egen mat för att slippa köpa något varje gång magen kurrar. Då behöver du förvara kylvarorna i ett bra kylskåp som är anpassat till din husbil. Utbudet av campingkylskåp är inte lika stort som traditionella kylskåp men det finns ändå flera olika varianter att välja mellan. De drivs på lite olika sätt beroende på vad du är ute efter.

Välj ett kylskåp med 12 volt

Ett stort utbud av campingkylskåpen drivs med el som du kopplar in i husbilens vägguttag. Din husbil klarar av produkter med 12 volt och därför är det också bra att köpa ett kylskåp som har detta. Många 12 voltskylskåp erbjuder också 230 volt, men då måste du använda dig av en omvandlare eller transformator. Ett eldrivet kylskåp kyls snabbt ner och håller din mat riktigt kall. 

Kylskåp som drivs av gasol eller solenergi

Det finns även kylskåp som går på gasol så att du inte behöver använda dig av husbilens batteri. Eftersom dessa inte har någon fläkt så är de också väldigt tysta. Men du behöver också tänka på att ha en bra ventilation eftersom gasen annars kan bli farlig. Det tar lite längre tid för ett gasolkylskåp att anpassa kylan efter omgivningen. Du kan också köpa ett hybridkylskåp som går på både gas och el. Då kan du till exempel köra med el på campingen där du kan ansluta till ställplatsens el och sedan använda dig av gas när du är ute och kör. Vill du vara helt oberoende av elnätet kan du välja ett campingskylskåp som drivs av ren och förnybar el via solceller.

Kylskåpets storlek och kapacitet

Allt mellan 40 och 90 liter är en vanlig kapacitet på campingkylskåp. Köp ett kylskåp som passar både dina behov och husbilens utrymme. Ska du ha det integrerat eller fristående? Får du plats med en större modell eller ska du välja en mindre? Kan du välja om dörren är höger- eller vänsterhängd? Har du liten plats men har ändå behov av mycket kylutrymme kan du leta efter kompakta kylskåp som rymmer mycket och har flyttbara hyllor. Har du bara plats för ett mindre kylskåp kan du till exempel komplettera med en elektrisk kylbox

Kylskåp med inbyggd frys

Är du i behov av en frys under din semester? Då ska du välja ett kylskåp som även har ett litet frysfack inbyggt, perfekt för dig som vill ha plats för frysvaror som mat, bär och glass. Tänk dock på att frysen tar utrymme från kylen.

Skötselråd av kylskåpet

Rengör ditt kylskåp med jämna mellanrum för att förhindra spridning av bakterier. Vanligtvis säger man att kylskåpet ska göras varannan månad, eller vid behov. Men en bra regel är att göra det före och efter användning om du använder det lite mer sällan. Du kan rengöra det med vanlig köksrengöring eller med en blandning av ättika, diskmedel och vatten.

Läs också: Populära 12 voltsprodukter för campare

Läs också: Välj rätt gasolkylskåp till husbil

Läs också: Liten frysbox till husbil – så väljer du rätt


Redaktionen
Husbil.se