Stödben med vev
Reimo stödben universal bakände

Ett stödben till husbil som gör att du får en stabilare husbil.

Produktegenskaper

  • Justerbart stödben i aluminium
  • Är anpassad till husbilens bakända
  • Vevas med handvev

Produktöversikt

Reimos universala stödben till husbil passar till bakänden av flera husbilsmodeller. Med en handvev vevar du benen i rätt höjd och stödbenet är justerbart från 330 mm till 530 mm. Maxbelastningen är 500 kg och stödbenet står stabilt även om marken är ojämn.


Stödbock i aluminium
Cartrend 10306 Caravan stödbock/stödfäste

Stödbockar i aluminium som stabiliserar din husbil under semestern.

Produktegenskaper

  • Stödbockar i aluminium
  • Maxvikt på 900 kg/ben
  • Justerbara och enkla att använda

Produktöversikt

Cartrends stödbock i aluminium stabiliserar din husbil när du är ute och campar. Du kan justera höjden till mellan 280 mm och 430 mm och maxvikten är på 900 kilo per ben. I priset ingår fyra stödben. Stödbocken passar även husvagnar.


Stödbock i plast
ProPlus stödset plast 4-del

Stödbock som effektivt håller din husbil på plats under din semester.

Produktegenskaper

  • Effektivt stöd till husbil
  • Justerbar höjd
  • Stödbock i UV-beständig plast

Produktöversikt

ProPlus stödset i plast är stödbockar som håller din husbil ordentligt på plats när du är på camping. Stödbenen klarar en maxbelastning på 750 kilo per ben och är UV-beständiga. Du kan justera stödbockarna till en höjd mellan 300 mm och 420 mm. I priset ingår fyra stödbockar och de passar även till släpvagn och husvagn.


Köpguide: Så väljer du rätt stödben till husbil

Behöver du stabilisera eller nivåreglera din husbil? Då kan ett stödben till husbil hjälpa dig med detta.

Fördelar med stödben till husbil

Ett stödben till husbil används för att stabilisera husbilen så att den till exempel inte sviktar eller gungar när du går i den. För många husbilsägare är detta räddningen om de är känsliga för gungningar som lätt kan upplevas som sjösjuka. På så sätt försvinner även eventuellt golvknarr på samma gång.

Stödben till husbil stabiliserar husbilen.

Så använder du ett stödben till husbil

Stödben till husbilar monteras bak på husbilen eller placeras både fram och bak. Det finns olika modeller, men oavsett vilket stödben du väljer är det viktigt att aldrig använda stödbenet som en domkraft för att lyfta husbilen. Många husbilar har stödben förmonterade och behöver du byta ut dina gamla så är det lätt att montera dit nya i de gamla skruvhålen. Har du inga men är i behov av kan lösa stödben i form av stödbockar vara ett bra alternativ att köpa.

Olika sorters stödben

Det finns stödben som monteras på husbilen och andra som du placerar manuellt när det finns behov av det. Välj den modell av stödben till husbil som passar dig bäst. 

Manuella stödben: Detta är den enklaste varianten av stödben som vevas ner för hand. När de är placerade på marken och är i önskad position låser du med en sprint. Vissa modeller har ClickFix för enklare hantering.

Elektriska stödben: Stödbenen fälls ner med en elektrisk motor och sedan ställer sig stödbenen i rätt läge via till exempel en fjärrkontroll. En elektrisk modell behöver kopplas in i husbilens 12 voltsystem.

Hydrauliska stödben: Detta är den mest avancerade konstruktionen av stödben och risk för gungningar minimeras nästan helt. Hydrauliska cylindrar gör att du får en exakt inställning och att husbilen står i våg. På bara några minuter har husbilens nivåsystem justerats så att alla hörn står rakt.

Stödbock: En stödbock eller pallbock passar till de flesta husbilar och många går även att använda till husvagn och släpkälla. Stödbocken placeras under husbilen och hissas sedan upp till önskad nivå. De kommer ofta i 4-pack.

Läs också: Vilket stödben ska man välja

Läs också: Köpa nivåklossar till husbil – hitta de bästa här

Läs också: Välj rätt stödben till husvagn


Redaktionen
Husbil.se