Nyheter Husbil.se

Vi besöker First Camp City-Strömstad - bilder & recension

Husbil.se 2020-05-18

Vi befinner oss i norra Bohuslän och svänger av E6:an. Snart är vi framme i Strömstad, en vacker sommarstad med hela 10 campingar i närliggande område. Idag väljer vi att besöka First Camp City-Strömstad. Se alla bilder här!


Nu är vi nära. Från E6:an tar det endast c:a 10 minuter till Strömstad. Här är turismen stor och domineras på sommaren av närmare 80% norrmän som endast har 20 km hit från gränsen.


Infart till campingen och vi har servicehuset med reception rakt framför oss.


Här blir vi varmt välkomnande av Emma Strandberg, destinationschef på First Camp City-Strömstad. Ursprungligen kommer hon från Skottland och 2007 flyttade hon till Strömstad efter flera års arbete i europeiska länder. Hon berättar själv att detta är världens bästa jobb, på världens bästa plats. Att besöka City-Strömstad ska vara mer än bara att checka in på en camping. Gästfrihet och service, hitta vägar för att göra en persons dag bättre genom att göra det lilla extra. Ett besök hos oss ska vara både speciellt och minnesvärt, säger Emma.


Baksidan av servicehuset. Det är nybyggt sedan 2013 vilket märks och är till glädje för oss som besökare.


Givetvis är du välkommen till campingen även utan husvagn eller husbil. Här ser du ministugorna, benämns som Badhytter, vilka erbjuder 2 bäddar och en boyta på 5 kvm.


Överlag är det mycket bra utmärkt var man parkerar sin bil och husvagn. Tittar du noga på bilden ser du även att det finns symboler i asfalten för just din husvagn och bil. Lika gäller om du kommer med husbil, allt är tydligt uppmärkt.


Tydligt markerade husbilsplatser med stenlagd uteplats. Uteplatsen blir en praktisk och bra yta att umgås på.


Här ser vi ingången till servicehuset där vi hittar hygienutrymmen, handikapptoalett, tvättrum och kök.


God plats att inta sin färdiglagade mat. Platser om fyra. Orkar du inte laga mat kan vi tipsa om att det finns flera ställen inne i centrum som säljer färska räkor. Ett måste när du är i Bohuslän.


Fina utrymmen att tillaga sin egna mat om man önskar. Bra med avställningsyta samt möjlighet att diska rent direkt efter maten.


Diskmöjligheter utomhus, bra yta för avställning och du är skyddad mot både regn och stark sol tack vare taket.


Behöver du tvätta kläderna efter kaffespillet igår? Här erbjuds tvättstuga och du betalar 40 kr för tvättmaskin och 70 kr för tvätt och tork.


Entré till herrarnas toalett och dusch, du finner damernas entré bredvid.


Rent och fräscht inne på herrarnas. Praktiskt med eluttag för tandborsten eller rakapparaten.


Här hittar vi även fem toaletter.


Duschutrymme, rent och fräscht.En god vybild där vi ser servicehuset längst ned. Campingen är byggd som terrasser. Vi är nu på väg högst upp.


Husbilsekipage som njuter av både vårsol och utsikt.


Nu är vi högst upp på campingen. Här ser vi flera husbilsplatser och även fler stugor. Dessa kallas för Kosterstugor och har en boyta på 24 kvm samt 2 bäddar.


En fin vy över Skagerack. Vakna upp med havsutsikt på dessa platser.

Tips: Hitta priser och fullständig info från First Camp City-Strömstad

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.