Nyheter Husbil.se

Bo bekvämt i den värmländska skogen – vi tipsar om Bomstadbadens camping

Husbil.se 2018-07-24

Värmlandsstaden Karlstad är känd för sin vackra natur, sina leende människor och givetvis för sitt älskade ishockeylag Färjestad. I kaffestaden Karlstad finns flera bra campingar för dig och din familj. Här tipsar vi om Karlstad SweCamp Bomstadbaden – en fyrstjärnig familjecamping med 280 campingtomter och 12 unika husbilsplatser!

Löfbergs är ett kafferosteri med gamla anor – redan 1906 grundades företaget av bröderna Josef, Anders och John Löfberg under namnet Löfbergs Lila. Idag är företaget en av de saker flest svenskar förknippar med Karlstad – men faktum är att både Värmland och Karlstad har mer att erbjuda än kaffe. I ett landskap fyllt av kultur, äventyr, utmaningar och massor av roliga aktiviteter har du chansen att få en riktigt härlig semester i Värmland. Den vackra naturen med det öppna landskapet, Vänerskusten och Klarälven laddar upp dina batterier och ger dig chansen att ta hand om dig själv på riktigt.

Bomstadbaden – familjevänligt och bekvämt

Bomstadbaden startades 1927 och drivs än idag som ett familjeföretag. Detta ger dig god service och ett personligt mötande under dygnets alla timmar. Campingen är en fyrstjärning familjecamping med 280 campingtomter och ligger vid en av Sveriges mest natursköna badstränder – även kallad Värmlands Riviera. Den drygt 400 meter långa sandstranden är nationellt känd för att vara såväl fin som barnvänlig och långgrund. Omgivningen inspirerar till trevliga promenader och inom två kilometer finns ett av Sveriges finaste friluftsområden med elljusspår. Bomstadbaden har en naturskön sommarservering med fullständiga rättigheter – slå dig ner och ta något gott att dricka efter en lång dag. På området finns två fräscha servicebyggnader med tvättstuga, större kök, uppehållsrum och familjeduschar. I byggnaden finns också en relaxavdelning med bubbelpool och bastu som bokas genom receptionen. På campingen finns också en mängd olika aktiviteter både för stora och små – alltifrån beachvolleyboll till äventyrsgolf och fisketurer

Campingen ligger mindre än 1 mil från Karlstad centrum och 4 kilometer från Bergvik – ett av Sveriges största köpcentrum. Här kan du ta en paus från semestern och shoppa på allt från matbutiker till trendiga modebutiker. Sveriges största sjö Vänern bjuder in till trevligt bad och när du tröttnat på det finns det flera aktiviteter både på campingområdet och i närheten. Under sommaren går det dagligen bussturer från campingen in till Karlstad centrum vilket gör det enkelt för dig och din familj att hitta någonting att göra. Tröttnar du på campingen har mysiga Karlstad mycket att erbjuda med många fina promenadstråk och restauranger. Staden är en av Sveriges krogtätaste och där hittar du alltid en trevlig uteservering för dig och din familj. 

Fler nyheter