Nyheter Husbil.se

Byggstart för Daftös rekordsatsning

Husbil.se 2019-02-04

Daftö Resorts största satsning någonsin har startat. Byggarbetet av ett nytt hotell på resorten i Strömstad har påbörjats och 2020 ska de första gästerna kunna checka in.

Det händer grejer på Daftö och du kan nog höra en del smällar under den närmaste tiden. Det är dock inte kanoner från Daftöland som ger ifrån sig ett mullrande dån utan det kommer från arbetet med det nya hotellet som börjar växa fram. Det har sprängts i berg, en villa har flyttats och en lada har rivits för att göra plats. Planerna på ett hotell har funnits länge. Nu har planerna äntligen blivit verklighet.

– Hotellet kommer ligga mitt på området och vi kommer att bygga etappvis. När första etappen är klar kommer vi ha en huskropp som rymmer tolv rum, berättar Lena Kempe, VD för Daftö Resort.

Därefter följer ytterligare en huskropp med lika många rum samt en del med reception och bistro.

Hotell är egentligen ingen ny företeelse för Daftö, men med rekordsatsningen på det nya hotellet tar man det ett snäpp längre. Som man alltid gör.

– Vi erbjuder hotellstuga redan idag och med hotellet kan vi erbjuda ytterligare en boendeform. Vår inställning är att vi aldrig ska nöja oss och i över 40 år har vi satt vår egen prägel på utvecklingen av upplevelsen. Ska vi leva upp till vår vision med upplevelser i världsklass är det viktigt att vi vågar satsa, säger Lena.

Satsningen är även ett led i att allt fler börjar upptäcka charmen med att komma till resorten året om.

– Med hotellet kan vi få ännu fler att upptäcka den tjusningen och vi får bättre möjligheter att möta våra gästers behov under årets alla årstider. Dessutom förlänger vi säsongen och skapar ännu fler arbetstillfällen året om.

Första etappen av hotellet ska vara klart för incheckning 2020. När allt står färdigt kommer det finnas totalt 24 rum som andas det bohuslänska pirattemat. Här kan du läsa mer om Daftös husbilsplatser.

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.