Nyheter Husbil.se

Caravan i Eskilstuna fyller 50 år!

Husbil.se 2019-03-04

Den anrika KABE-handlaren Caravan i Eskilstuna jubilerar och kan se tillbaka på fem händelserika decennier. Den 9-10 mars firas det ordentligt med Vårmässa på anläggningen i Viggeby, Eskilstuna.

Det började med en lyckad semester i en lånad husvagn år 1967. Den gjorde att Sten och Margareta Johansson fick smak på campinglivet och blev husvagnshandlare på fritidsbasis två år senare.

– De köpte in tre engelska Thomson-vagnar för 30 000 kronor, vilket var väldigt mycket pengar på den tiden, och använde sin gård utanför Torshälla som försäljningslokal, berättar sonen och Caravans nuvarande VD Håkan Johansson.

Äldst på KABE

Verksamheten växte successivt. Redan 1972 började Caravan i Eskilstuna AB att sälja KABE husvagnar och är därmed en av de äldsta KABE-återförsäljarna i hela landet. Samma år gjordes en utbyggnad av lokalerna vilken skulle följas av en mängd om- och tillbyggnationer under årens lopp. År 1994 tog Håkan Johansson över verksamheten och har fortsatt driva den som ett familjeföretag med stark sammanhållning. Idag är Caravan i Eskilstuna ett familjeföretag i tredje generation med en fullserviceanläggning och totalt 25 medarbetare.

– Man brukar ju säga att tiden går fort när man har roligt, och det är precis vad vi på Caravan Eskilstuna har, säger Håkan Johansson.

Stort intresse

Caravan i Eskilstuna jobbar idag med husbilar, husvagnar och plåtisar av märkena Adria, Carthago, KABE och Sun Living. God service och trevlig personal är företagets starkaste konkurrensmedel och gör att Caravan Eskilstuna står starka i både hög- och lågkonjunkturer.

– Vi ser ljust på framtiden. Intresset för mobil fritid är enormt stort och vi har både produkterna och kompentensen som efterfrågas av kunderna.

Under Caravans Eskilstunas Vårmässa och 50-årsjubileumshelg 9-10 mars finns även tvåvåningshusvagnen KABE Imperial Tower för visning. Öppettider: lördag 10-15 och söndag 11-15.

Varmt välkommen till Caravan i Eskilstunas 50-årsjubileum och Vårmässa nu i helgen 9-10 mars

Fler nyheter