Nyheter Husbil.se

Caravan i Eskilstuna bjuder in till Vårmässa

Husbil.se 2020-02-26

Den anrika KABE-handlaren Caravan i Eskilstuna jubilerar 51 år i branschen och kan se tillbaka på över fem händelserika decennier. Den 7-8 mars bjuder de in till stor säsongsstart under deras Vårmässa med mängder av fina erbjudanden på fordon och tillbehör! Dessutom har de premiärvisning av deras helt nybyggda KAMA-butik på anläggningen i Viggeby, strax utanför Eskilstuna.

Det började med en lyckad semester i en lånad husvagn år 1967. Den gjorde att Sten och Margareta Johansson fick smak på campinglivet och blev husvagnshandlare på fritidsbasis två år senare.

– De köpte in tre engelska Thomson-vagnar för 30 000 kronor, vilket var väldigt mycket pengar på den tiden, och använde sin gård utanför Torshälla som försäljningslokal, berättar sonen och Caravans nuvarande VD Håkan Johansson.

Ett familjeföretag i tredje generation

Verksamheten växte successivt. Redan 1972, tre år efter starten, började Caravan i Eskilstuna AB att sälja KABE husvagnar och är därmed en av de äldsta KABE-återförsäljarna i hela världen. Samma år gjordes en utbyggnad av lokalerna vilken skulle följas av en mängd om- och tillbyggnationer under årens lopp. År 1994 tog Håkan Johansson över verksamheten, efter sin far Sten Johansson, och har fortsatt driva den som ett familjeföretag med stark sammanhållning. Idag är Caravan i Eskilstuna ett familjeföretag i tredje generation med en fullserviceanläggning och totalt 25 medarbetare.

God service och trevlig personal är företagets starkaste konkurrensmedel och gör att Caravan Eskilstuna står starka i både hög- och lågkonjunkturer.

– Man brukar ju säga att tiden går fort när man har roligt, och det är precis vad vi på Caravan Eskilstuna har, säger Håkan Johansson.

Stort intresse för vans/plåtisar

Caravan i Eskilstuna jobbar idag med husbilar, husvagnar och plåtisar av märkena KABE, Adria, Sun Living, Carthago och Affinity. Just nu är en trend att antingen köpa extra stort och lyxigt, eller lite mindre och smidigare. För det sistnämnda brukar en van eller "plåtis" vara ett populärt alternativ.

Nytt för 2020 är också att Caravan Eskilstuna både kommer visa upp nya KABE Van (ej under vårmässan) byggd på Mercedes-Benz samt KABE's andra plåtis-satsning: varumärket Affinity. Affinity premiärvisades på CMT Stuttgart 2020 i Tyskland och drog till sig stor publik med bl.a. den smarta våningssängslösningen över sittgruppen fram. En Affinity-plåtis finns för visning under Vårmässan 7-8 mars hos Caravan.

– Vi ser ljust på framtiden. Intresset för mobil fritid är enormt stort och vi har både produkterna och kompentensen som efterfrågas av kunderna. På vår välbesökta hemsida kan alla kunder snabbt och enkelt söka och hitta just sitt drömfordon!

Exklusiv premiärvisning av plåtisen Affinity

Under Caravans Eskilstunas Vårmässa 7-8 mars finns även det nya plåtismärket Affinity (som ägs av KABE) för visning. Öppettider: lördag och söndag 10-15.

– Vi visar 2020-modellnyheter från KABE, Adria & Affinity samt bjuder på korv med bröd, kaffe & kaka samt godispåse till alla barn! Vi har även flertalet spännande leverantörer på plats. Dessutom har vi premiärvisning av vår helt nya (och nu ännu större!) tillbehörsbutik från KAMA Fritid/Hestra!

Varmt välkommen till Caravan i Eskilstunas Vårmässa och butikspremiär under helgen den 7-8 mars!

Fler nyheter