Nyheter Husbil.se

Nya resetrenden coolcation lockar husbilsturister till Sverige

Husbil.se 2024-07-03

Har du hört talas om årets stora resetrend coolcation? Kraftiga värmeböljor i södra Europa gör att många husbilsturister flyr värmen och söker sig till Sverige för att njuta av kallare väder, vacker natur och unika upplevelser.

Coolcation gynnar svenska campingar.

Tack vare klimatförändringar i södra Europa med kraftiga värmeböljor väljer allt fler turister att söka sig norrut för att få en coolcation. Det innebär att turister från Europa söker efter svalare och kallare klimat för att undvika extremvärme under högsommaren.

Sverige är en av destinationerna som blir påverkade positivt av den nya trenden. Enligt Visit Sweden har Googlesökningarna på “coolcation” och Sverige ökat med 21 procent jämfört med tidigare år.

Positiv trend för svenska campingar

Den nya resetrenden gör att utländska turisters intresse för att besöksnäringen och svenska campingar och ställplatser runt om i landet ökat. När sommarvärmen ligger på en mer normal temperatur blir campingupplevelsen mer behaglig.

Martin Funevall, talesperson för Husbil.se säger:

– Sverige är en av de stora vinnarna besöksmässigt när vi pratar om coolcation. Jag tror definitivt att svenska campingar kommer bli mer attraktiva för de utländska gäster som vill campa med sin husbil eller husvagn. Många vill helt enkelt komma ifrån den ökande värmeböljan som sker under sommarmånaderna i framför allt mellan och södra Europa. Bland de europeiska länderna ser vi redan nu tecken på att de tyska gästerna kommer bli fler då man väljer Sverige framför länder såsom Italien och Spanien.

Förutom ett svalare klimat i Sverige önskar många turister att vara mer ensamma. Sverige är ett stort land och här finns många trängselfria platser att semestra på. Här finns allemansrätten och en vacker natur med vandring, bad i hav och sjöar och fiske. Våra svenska resmål har dessutom ett brett utbud av mat, kultur, nöje och sevärdheter. Sverige lockar med både ställplatser och campingar i toppklass med aktiviteter för stora som små.  

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.