Nyheter Husbil.se

Plåtisen Copa nummer 1 000 från Bürstner

Husbil.se 2022-03-22

Bürstner har bara byggt plåtisen Copa på fabriken Wissembourg i cirka ett år. Nu firar de tillverkningen av det 1000:e fordonet.

Den 1000:e Copa-plåtisen av produktionslinan i Wissembourg

Den 11 mars 2022 klockan 11 rullade den 1000:e Copa-plåtisen av produktionslinan i Wissembourg i Frankrike. Samtidigt överträffade Bürstner sitt ursprungliga mål som de satt när de började produktionen av den mångsidiga plåtisen avsedd för vardagsbruk. Då‚ i januari 2021, var produktionssiffran mycket lägre.

- Fabriken i Wissembourg har en lång erfarenhet av att tillverka fritidsfordon. Vi är oerhört stolta över att fortsätta Copa-projektet, som har varit mycket framgångsrikt! säger Michel Baumann, produktionschef på Bürstners fabrik i Wissembourg.

Anledningen till framgången är uppenbar – Copa möter efterfrågan om ett multifunktionellt och kompakt fritidsfordon. Copa C 500 är Bürstners mest kompakta Camper Van och med en bredd på 192 centimeter är denna husbil skapad för stadslivet. Med det modulbaserade skensystemet är det lätt att anpassa husbilen efter behov. Använd Copa under friluftssemester, som transport av cyklar, vid shopping av skrymmande saker, för att släppa av barnen i skolan eller när du pendlar till jobbet. Detta i kombination med moderna bekvämligheter som är typiska för Bürstner. Trots sin kompakta design har den upp till sex platser fyra sängar och det finns en smart uppställningstak som gör att du kan komma en bit närmre himlen.

Copa C 500.Bürstner Copa är en kompakt och multifunktionell plåtis som går att använda till både vardags och semester. 

- Jag vill rikta ett hjärtligt tack till hela teamet, vars medlemmar har satt upp produktionslinjen på kortast möjliga tid och utbildat personalen så väl. Tack också till våra underhålls-, planerings- och produktionsteknikteam, projektledare, teknikerna och ingenjörerna som installerade och driftsatte produktionslinjen. Utan deras erfarenhet och stöd skulle vi inte ha klarat allt detta inom en så snäv tidsram. Självklart skulle jag också vilja tacka företagsledningen, utan denna investering hade det inte varit möjlig, säger Michel Baumann, produktionschef på Bürstners fabrik i Wissembourg.

Wissembourg-fabriken har producerat Bürstner-fordon, både husvagnar och husbilar, sedan 1974.

Se alla husbilar från Bürstner.

Fler nyheter