Nyheter Husbil.se

Crosscamp från Hymer har premiär

Husbil.se 2019-03-29

En ny kompakt husbil har äntrat marknaden och det är ingen mindre än Crosscamp från Erwin Hymer Group. Bilen bygger på Toyota Proace Verso och är inte ens fem meter lång.

Den nya Crosscampen från Hymer mäter alltså inte ens fem meter på längden, den väger mindre än tre ton och är varken två hela meter hög eller bred. Detta betyder såklart att utrymmet inuti bilen är begränsat, men för den äventyrlige camparen är det inget mindre än ett perfekt val.

Crosscamp, som bygger på en Toyota Proace Verso, har ett uppfällbart tak och fyller stora funktioner för den som är i behov av mer flexibilitet under semestern. Den är byggd för en sportig och mobil målgrupp som tar diverse helgutflykter till äventyrliga resmål. Inredningen är löstagbar och kan förflyttas ut ur bilen och eftersom taket är uppfällbart kan du själv skapa en ståhöjd på två meter.

Framsätena i bilen går att snurra runt i 180 grader vilket vänder dem emot den första sätesraden, där man även praktiskt kan fälla upp ett bord och därmed skapa en sittgrupp och en mysig matplats om vädret inte tillåter att man sitter utomhus. Köket utgörs i sin tur av en spis som också den kan lyftas ut ur bilen. Bordet som kan fällas upp i sittgruppen kan också fästas på köksmodulen så att en lite större arbetsyta framkommer.

Tanken med Crosscamp är att erbjuda två personer ett flexibelt och spontant resande, men som mest får det plats fem personer i bilen medan den kör. Den är försedd med en taksäng där två personer får plats men om man fäller bak två av sätena skapas ännu en säng som kan ta två personer.

Vi har ännu ingen information om när och om modellen kommer att finnas för försäljning i Sverige. Men, vi vet att den kommer att lanseras den 6 april och att Toyota kommer vara en av de aktörer som säljer den! 

Mer info om Crosscamp hittar du på deras tyska hemsida.

Fler nyheter