Nyheter Husbil.se

De 4 viktigaste punkterna inför campingsemestern

Husbil.se 2020-01-14

Äntligen är det dags för lite semester och ledighet. Mysiga dagar i husvagnen och campingaktiviteter står på schemat. Men innan semestern så ska det packas och planeras.

Här kommer en liten checklista som du kan kika på för att se till att du får en perfekt semester.

Planera

Först och främst, camping betyder frihet - friheten att ha med sig sitt boende överallt. Men ändå kommer det att behövas lite planering. Du kanske är en person som inte alls behöver några planer - som gärna tillbringar hela dagarna på campingplatsen. Du kan hoppa över denna punkt.

Du som vill aktivera dig behöver planera lite. Se till att söka runt lite på vad man gör intill campingen; vad du som turist kan upptäcka i stan, vilka motionsspår som ligger nära, shopping, museum? Det finns nämligen många campingar med långa avstånd till aktiviteter.

Det finns mängder med hemsidor och appar där du kan planera din resa.

  • Vi rekommenderar att du laddar ner TripAdvisor-appen. Där kan du se vad andra campare har att säga om stället du planerar att besöka.
  • Packpoint är en app som hjälper dig packa. Där kan du fylla i var du ska resa och vad du ska hitta på så ger appen dig förslag på vad som behövs packas med.
  • Husbil.se för att se alla ställplatser. Du får också tillgång till ställplatserna på karta.


Budget

Kanske en väldigt tråkig punkt men ack, så viktig. Du kanske är en van campare så du har stenkoll på priser på campingen och runt om. Men har du inte det så är denna informationen värdefull för dig och för dig som redan har koll - en liten påminnelse.

Vad det kommer kosta er beror ju så klart på vilken standard ni söker och hur många ni är. Men det kommer inte att kosta mer än 1800 kronor för en campingplats i en vecka, och då tar du själv med husvagn eller husbil. Det finns ju de campingar som har att hyra ut, men då kan det bli dyrare.

Många tänker nog att en campingsemester tar mindre skada på plånkan än en resa till Gran Canaria. Så är det oftast men inte alltid. Till att börja med, semesterorter är alltid dyrare än “vanliga” städer. Och idag när campingsemestrande har blivit så populärt så har också många campingplatser expanderat; med extra tjänster som exempelvis fina span eller hotellfrukostar.

Så innan du sticker iväg - planera din budget utefter vad du vill göra.


Vad finns på campingen /ställplatsen du ska besöka?

De flesta campingar lånar ut större redskap till dig om du skulle behöva. Det kan vara allt från spade eller kratta till städgrejer. Kolla med campingen vad de har att erbjuda. Det är väldigt vanligt nämligen att man glömmer packa ner städredskap eller liknande.


Campingkort

Är du en relativt ny campare kanske du inte vet om detta. Många campingar idag är ansluta till SCR, som är en campingorganisation. Kolla om den campingen du planerar åka till är ansluten eller inte. Är den det så är det bara att skaffa sig ett medlemskort. Det kostar inte speciellt mycket. Det kan vara ganska tråkigt att komma fram och inte få plats. Det är ett väldigt bra kort ha då det ingår en olycksfallsförsäkring. 

Fler nyheter