Nyheter Husbil.se

Det nya plåtismärket - Affinity

Husbil.se 2020-01-28

Under 11 - 19 januari 2020 pågår CMT-mässan i Stuttgard och som bekant dyker en hel del nya sevärda modeller och varumärken upp där. 2020 är inget undantag och husbilsbranschen har minst sagt fått sig en ny liten favorit.

Den nya lilla favoriten är ett helt sprillans nytt plåtis-varumärke. Vad är en plåtis kanske du frågar dig själv? Plåtisen uppfanns som ett alternativ till de väldigt stora, robusta och ibland relativt svårkörda klassiska husbilarna. Med en plåtis fick du istället chansen att utan större ansträngning manövrera ditt semesterfordon och ändå få plats med allt du behöver.

Den nya plåtisen

Affinity heter alltså det nya plåtismärket och tillverkas av en producent i Polen. Den producenten majoritetägs i sin tur av Kabe som alltså står bakom den nya modellen. Modellen Affinity är uppbyggd som en skåpbil men det finns en del avvikande detaljer som gör att Affinity ser betydligt mycket mer ut som en husbil än en skåpbil. Karossen är högre och bilens midja buktar ut. Anledningen till den utbuktningen är för att vissa externa delar av bilen är ersatta med ett annat material än resten av bilen. Detta är en ganska vanlig metod man använder för att kunna möjliggöra en större yta inuti bilen. Den ytan används sedan till en säng eller dylikt.

Inuti Affinity hittar du en så kallad fransk säng som man kan hissa upp och ner för att reglera utrymmet i bilen. Alltså, om du har större saker som behöver förvaras i bilen kan du helt enkelt hissa upp sängen lite. Du kan då till exempel frakta äventyrsutrustning såsom cyklar eller surfbrädor. I den främre delen av Affinity kan du också hitta en helt ny sänglösning. Bakom sittgruppen finns ett vinkelformat kök och såklart finns även ett kompakt och välplanerat badrum.

Fakta om Affinity

Affinity är 6,3 meter lång, 2,8 meter hög och 2,2 meter bred. Inuti bilen kan du stå raklång om du är upp till 196 centimeter lång. Vilket med standardmått mätt är en generös ståhöjd för att vara en mindre husbil. Måtten på den hissbara sängen är 129 gånger 192 centimeter. De två mindre sänglösningarna som befinner sig framtill i bilen har måtten 67 gånger 182 centimeter. Som du kanske listat ut redan finns det alltså sängplatser för 4 personer i Affinity. Samma sak gäller för de bältade sittplatserna som också är 4 stycken. Köksdelen är utrustad med två spislågor och ett 90-liters kylskåp. I övrigt har den också 20 millimeters isolering och 3 stycken takluckor. 

Fler nyheter