Nyheter Husbil.se

Dethleffs Globebus Go – kompakt nyhet för 2023

Husbil.se 2023-01-17

Inför 2023 presenterar Dethleffs sin kompakta husbil Dethleffs Globebus Go, baserad på Ford Transit. Den är större än en camper van men kompaktare och smidigare än en stor husbil.

Dethleffs Globebus Go 2023

På CMT 2023 i Stuttgart presenterar Dethleffs den nya halvintegrerade husbilen Dethleffs Globebus Go. Den beskrivs som större än en camper van men kompaktare och smidigare än en stor husbil. Dethleffs Globebus är omtyckt av både nybörjare, husbilsägare med upptäckarglädje och den som vill köra i stan. Den har ett attraktivt pris-prestandaförhållande och finns tillgänglig hos återförsäljare från sommaren 2023.

Baserad på Ford Transit

Husbilen är baserad på Ford Transit, är framhjulsdriven och i instegspaketet ingår basvarianten 130 hk stark EcoBlue-dieselmotor och innehållsrik komfort- och säkerhetsutrustning med en mängd assistanssystem.

Dethleffs Globebus Go 2023Nya serien Dethleffs Globebus Go är baserad på Ford Transit. 

Välj mellan två olika planlösningar

Dethleffs Globebus Go finns i två planlösningar – Dethleffs Globebus Go T 15 och Dethleffs Globebus Go T 45. Dethleffs Globebus Go T 15 är kortaste husbil och har en totallängd på 599 centimeter. Den har en tvärställd dubbelsäng i bakänden. Dethleffs Globebus Go T 45 är längre och har en totallängd på 699 centimeter. Den har enkelsängar i bakänden och är Dethleffs kortaste husbil med enkelsängar. Båda husbilarna är 2,20 meter breda och knappt längre än en camper van. Samtidigt erbjuder de en utrustning, komfort och vinterduglighet som en husbil.

Dethleffs Globebus Go 2023Dethleffs Globebus Go T 15 har en tvärställd dubbelsäng och Dethleffs Globebus Go T 45 har två enkelsängar i bakänden. 

Modern design, stora förvaringsytor och smarta lösningar

Den nya serien har en modern interiör med takskåpsluckor utan handtag i naturfärg. Köket har ett kompressorkylskåp på 86 liter och är elektriskt. Du använder endast gas till matlagningen vilket kan göra gasolflaskan mindre och du får större förvaringsytor i bakänden.

Badrummet har en innovativ välvd vägg som gör att du får en bekväm storlek och utrustning med tvättställ, toalett och dusch. När väggen svängs ut vrids tvättstället ut över toaletten vilket ger ett fritt utrymme för duschen.

Dethleffs Globebus Go 2023

Dethleffs Globebus Go 2023

Dethleffs Globebus Go 2023

Dethleffs Globebus Go 2023

Dethleffs Globebus Go 2023

Välj mellan olika utrustningsvarianter

Förutom basutrustningen kan du välja mellan två olika utrustningsvarianter. Det prisvärda Comfortpaketet har extrautrustningar som regnsensorer, klimatanläggning, fönster i förarhytthuven, plisserad mörkläggningsjalusie i förarhytten och ombyggnadsmöjlighet från enkelsängar till dubbelsäng. Ett valfritt vinterkomfortpaket gör Dethleffs Globebus Go dessutom perfekt för vintercamping. Det finns också tilläggsutrustning som till exempel starkare motor med 114 kW (155 hk), automatväxellåda, elektrisk golvvärme, solceller och ett större litiumjonbatteri till bodelen.

Dethleffs Globebus Go 2023

Se alla Dethleffs husbilar

Bildkälla: Dethleffs

Fler nyheter