Nyheter Husbil.se

Färre olyckor med dödlig utgång

Madelene Kristensson 2014-09-04

De normalt högt trafikerade sommarmånaderna innebär allt för ofta fler olyckor i trafiken. Sommaren 2014 visar dock på en positiv trend med allt färre omkomna. Det rapporterar Transportstyrelsen.

Källa: Wikimedia Commons Bild: Holger.Ellgaard (CC BY-SA 3.0)

Ser man från 15 juni till och med 15 augusti i år, omkom 60 personer i trafiken - vilket är den lägst uppmätta siffran under åren 2006-2014. Under föregående sommar miste 70 personer livet i en trafikolycka, vilket betyder att det skett en minskning med 10 personer, eller 14,3 procent.

- Förra året omkom 260 personer på vägarna enligt officiell statistik och redan då kunde vi konstatera att vi kommer att kunna uppfylla målet om högst 220 omkomna inom vägtrafiken senast år 2020. De här nya siffrorna visar att vi ligger i linje med den utvecklingen, säger Transportstyrelsens generaldirektör Staffan Widlert i ett pressmeddelande.

Flest olyckor med dödlig utgång har rapporterats i Skånes län, där 12 personer omkom i sommartrafiken. Även Stockholms och Västra Götalands län visar högre siffror med 9 omkomna vardera. I Uppsala och Norrbottens län omkom 5 personer per län.

Transportstyrelsens resultat grundar sig på preliminär statistik ur myndighetens informationssystem för olyckor och skador. Statistiken har presenterats varje år sedan 2006. Under de nio år som statistiken sammanställts har 707 personer mist livet.

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.