Nyheter Husbil.se

First Camp gör flera investeringar i Danmark

Husbil.se 2021-12-07

BETALT SAMARBETE MED FIRST CAMP

Skandinaviens största campingkedja First Camp satsar på den danska marknaden. De senaste dagarna har de gjort flera nya förvärv och även storsatsat på befintliga campingar.

First Camp fortsätter att förvärva campingar, den här gången på den danska marknaden. Skandinaviens största campingkedja First Camp och nu finns de på 55 olika destinationer.

Förvärvar Jesperhus Feriepark på Jylland

First Camp fortsätter tillväxtresan i Skandinavien och förvärvar Jesperhus Feriepark som är en semesterort och camping i Jylland i Danmark. Jesperhus Feriepark grundades på 1960-talet av familjen Overgaard och idag har destinationen nästan 300 hus och 500 campingtomter. De har ett brett utbud av aktiviteter där badhus, zoo och åkattraktioner bara är några av dem. Det är en tematiserad destination med maskoten Hugo och hans vänner och deras Youtube-kanal är Danmarks största för barn under tio år. Förra året omsatte Jesperhus Feriepark cirka 95 miljoner danska kronor under en tolvmånaders period, till och med september 2021.

– Vi är väldigt imponerade över hur familjen Overgaard och hela teamet på Jesperhus har utvecklat destinationen till en av de mest populära semesterdestinationerna i Danmark för barn. Jesperhus är ett ledande exempel på hur man skapar väldigt attraktiva fysiska gästupplevelser och länkar detta till en digital närvaro i världsklass. Som nya ägare kommer vi att vårda alla styrkor och fortsätta investera i gästupplevelsen. Jesperhus kommer att drivas som ett eget dotterbolag inom vår koncern, med nuvarande varumärke, säger Johan Söör, VD och koncernchef för First Camp.

– Vi är både stolta och ledsna över att lämna över nycklarna till den verksamhet som våra föräldrar startade 1966. Den har varit en enormt viktig del av vår barndom och yrkesliv sedan dess. Samtidigt är vi trygga med att lämna över till Johan, Ola, First Camp-teamet och Norvestor. Vi tror att de är de rätta ägarna av Jesperhus framöver, och vi är trygga med att det starka teamet på Jesperhus kommer att blomstra ännu mer med dessa nya ägare, säger de fyra bröderna Overgaard i ett gemensamt uttalande.

First Camp förvärvar Jesperhus Feriepark.

Förvärvar Råbjerg Mile camping intill Skagen

First Camp förvärvar dessutom Råbjerg Mile camping som ligger strax intill Skagen på Jyllands nordspets. Campingen har 450 campingtomter, 23 stugor, restaurang och populära aktiviteter för hela familjen som vattenland och äventyrsgolf. Råbjerg Mile är ett populärt danskt utflyktsmål tack vare sina flytande sanddyner, men också på grund av närheten till Skagen.

– Råbjerg Mile blir ett perfekt komplement till våra befintliga destinationer i Danmark, tack vare läget på norra Jylland där vi inte har närvaro sedan tidigare. Vi ser fram emot att välkomna gamla och nya gäster och kommer att fortsätta investera i Råbjerg Mile för att skapa ännu bättre gästupplevelser. Som vanligt med First Camp kommer våra gäster att kunna tjäna bonuspoäng att använda till nytt boende i hela vår kedja, säger First Camps investeringschef Ola Bååth.

First Camp får tillträde till campingen den 1 februari 2022.

– Det känns bra att lämna över till First Camp, en seriös och professionell ägare som vill fortsätta utveckla och förbättra campingen, säger Råbjerg Mile Campings tidigare ägare Flemming och Jane Thomsen.

First Camp förvärvar Råbjerg Mile.

Storsatsar på befintliga campingar

Under våren 2020 kom First Camp till Danmark på allvar och inför sommaren 2022 planerar de för stora förbättringar för ännu bättre gästupplevelser på de sex befintliga campingarna.

– Sedan vårt inträde i Danmark har vi fokuserat på att bygga en stark organisation och vi känner nu att tiden är mogen att ta nästa stora steg. Överskottet vi gör i First Camp stannar i verksamheten och investeras i våra destinationer för att göra dem ännu bättre. Nu satsar vi på allvar i Danmark med bland annat investeringar i nya lekplatser, äventyrsgolf, bättre wifi, renovering av badland på bland annat Hasmark, nya butiker och nya och bättre bistros. Vi planerar i en första omgång investeringar på mellan 10 och 15 miljoner DKK. Dessutom satsar vi stort på våra aktiviteter på destinationerna med barnklubb, träning och underhållning, säger Kim Petersen, First Camps regionschef i Danmark.

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.