Nyheter Husbil.se

Att köpa förtält till husbilen

Husbil.se 2022-02-14

Genom att köpa ett förtält till husbilen får du ännu mer utrymme att spendera din husbilssemester på. Här tar du reda på allt om förtält till husbil.

Köpa förtält till husbil - detta ska du tänka på.

Är du på jakt efter ett förtält till husbilen? I takt med att husbilssemestrarna blivit allt mer populära har också försäljningen av förtält ökat och det är ett populärt campingtillbehör. Med hjälp av ett förtält får du ett extra rum att utnyttja på din semester ­– vilket aldrig är fel!

Därför ska du ha ett förtält till husbilen

Att campa med husbil är en oerhörd frihetskänsla. Med ett förtält ökar möjligheterna ännu mer eftersom du får ett extra rum att spendera dina sköna campingdagar i. De här extra metrarna du kan röra dig på kan göra stor skillnad och valmöjligheterna för vad du kan göra i tältet är stort. Här kan du skydda dig mot både sol och regn, läsa en spännande bok, äta middag tillsammans med familjen eller spela spel med vänner. Dessutom kan du förlänga campingsäsongen ytterligare genom att komplettera med en gasolvärmare som sprider en behaglig värme i ditt förtält.

Olika typer av förtält till husbil

När det kommer till förtält till husbil kan du välja mellan två olika tältmodeller – ett fast förtält eller ett fristående förtält. Det finns även uppblåsbara förtält för den som vill ha det så enkelt som möjligt.

Fast förtält till husbil

Ett fast förtält sätter du fast i husbilens tältskena vilket gör att den kopplas samman med husbilen. Detta är ett bra val för dig som gillar att åka runt och se många olika platser på semestern.

Fristående förtält till husbil

Köper du ett fristående förtält står det för sig. ett fast förtält är en fördel om du står uppställd länge på samma camping, men vill kunna åka i väg med husbilen.

Uppblåsbart förtält till husbil

Ett luftförtält eller ett uppblåsbart förtält till husbil är det smidigaste tältet för dig som är på resande fot. Det är ett förtält som innehåller lufttuber och som du blåser upp med en medföljande pump.

Året runt-tält

Ett året runt-tält till husbilen är ett stabilare tält som klarar att stå emot både vind och väder under årets alla årstider. Detta är vanligtvis ett tält som du inte flyttar på, utan låter sitta uppe året om.

Vilken årstid ska du campa?

För att kunna välja förtält är det också bra att veta vilken årstid du ska använda det under. Ett förtält för vintern är lite mer stabilt för att kunna klarar tuffare väder, snö och extrem kyla. Ska tältet användas på sommaren är det viktigt att ventilationen är god.

Så får du fram storleken på förtältet

För att du ska kunna köpa rätt storlek på förtältet till husbilen behöver du ta reda på monteringshöjden. Denna får du fram genom att mäta avståndet från marken upp till markisboxens underkant där tältskenan sitter. Du behöver också ta reda på hur lång markisboxen är.

Ventilationen är viktig

Tältduken har en yta som skyddar mot både vatten och smuts och det är lätt att det bildas kondens på takets insida. För att förhindra eller minska kondensen är därför ventilationen mycket viktig, så att luften har möjlighet att cirkulera.

Skötselråd av förtält till husbil

Om du använder och förvarar ditt förtält på rätt sätt kommer det att hålla i många år. Rengör det ofta med en mjuk borste eller rent, ljummet vatten för att få bort damm, pollen och annan smuts. Använd aldrig högtryckstvätt eller liknande för detta kan skada duken. När du packar ner förtältet måste det vara helt torrt och sedan ska du förvara det på ett torrt och svalt utrymme.

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.