Nyheter Husbil.se

Golfcamping del 1: Isaberg – bo bekvämt och golfa på en av Sveriges bästa klubbar

Husbil.se 2018-07-20

Att spela golf är populärt i Sverige – särskilt under sommarhalvåret. I Sverige idag finns det nästan 500 000 aktiva medlemskap, vilket innebär att var 20e svensk spelar golf. Det finns många trivsamma campingar i vårt avlånga land med närhet till fantastiska golfbanor – här guidar vi dig till småländska Isaberg.

I golfsverige finns, enligt golf.se, idag 491 768 aktiva medlemskap och antalet individer som spelar golf är 468 570. Det motsvarar 4,5 procent av Sveriges befolkning – alltså spelar nästan var 20e svensk golf. Sommaren är den årstid som är bäst och mest populär för golf, precis som för camping. Därför finns det stora möjligheter att slå två flugor i en smäll och välja campinglivet på sin golfsemester. Låt oss guida dig till Isaberg – djupt i de småländska skogarna.

Bekvämt boende med stort aktivitetsutbud

Isaberg Mountain Resort är ett populärt besöksmål hela året om – med allt från skidanläggning till kanotpaddling, lekpark och härliga vandringsleder. Med den vackra naturen och Algustorpasjön runt knuten kan Isaberg erbjuda en avkopplande stund för hela familjen. Campingen ligger vid foten av Isabergstoppen och har 86 campingtomter med eluttag och kabel-tv för husvagn, husbil och tält. Modern servicebyggnad och fritt WiFi är ytterligare plus i den uppkopplade tid vi lever i. I direkt anslutning till campingplatsen ligger sportcentret och huvudanläggningen med butik, konferenslokaler och en smakfull restaurang. Alla gäster ska inneha giltigt Camping Key Europe för att ha tillåtelse att checka in på campingplatsen. Saknas campingkortet kan du lösa det på plats för 160 kronor.

Isaberg GK – Sveriges bästa golfklubb 2017

Vid Nissafors Bruk två mil norr om Gislaved har Isaberg Golfklubb sina två 18-hålsbanor. De anses av många vara några av Sveriges allra vackrast belägna och besöks årligen av 10 000 gästspelare. Terrängen är kuperad och gröna dungar samsas med mjuka slänter och dramatiska klippbranter. Golfklubben blev 2017 utsedd till Sveriges bästa golfklubb enligt Golfhäftets gäster och de två banorna, östra och västra, ligger vackert utmed Hammarsjön och Nissan.

De sista 4 hålen på östra banan tillhör enligt många Sveriges vackraste hål och är definitivt värt ett besök för dig som vill uppleva något utöver det vanliga. Isaberg GK har en lång historia med starka anor. Klubben bildades redan 1968 men delar av anläggningen restes faktiskt redan på 1850-talet då marken hyste ett järnbruk. Sedan 2010 arrangerar golfklubben också Isaberg Open som ingår i Swedish Golf Tour – vilket skvallrar om hur bra och populär klubben faktiskt blivit. Här kan du, för att öka golfabstinensen ytterligare, se en video från den underbara klubben. 

Fler nyheter