Nyheter Husbil.se

Göta Kanal får fler ställplatser

Madelene Kristensson 2016-06-07

Antalet ställplatser längs med Göta Kanal utökas i sommar. Det meddelar Göta Kanalbolag.

Källa: Wikimedia Commons Bild: lin208 (CC BY-SA 4.0)

I sommar öppnas fler möjligheter för husbilsägare längs med ett av landets främsta besöksmål - Göta Kanal. Bland annat väntas en ny ställplats öppna i Söderköping samtidigt som ställplatserna i både Borensberg och Hajstorp får utökat antal platser.

Söderköping får i sommar en helt ny ställplats alldeles intill kanalen, precis öster om slussen. Ställplatsen blir 22 platser stor och förväntas stå klar lagom till midsommar. 

- Göta Kanal har blivit en viktig husbilsdestination, vilket till viss del säkert beror på att många av de som idag köper husbil är tidigare båtägare. Vi behöver öka tillgängligheten för alla och möta besökarna på fler sätt än bara vattenvägen, kommenterar AB Göta Kanalbolags VD Anders Donlau i ett pressmeddelande.

Från och med i sommar finns det även rum för fler husbilar i Hajstorp. Ställplatsen i Borensberg, som i fjol utsågs till årets ställplats i Sverige, får också fler platser efter ett ökat tryck.

- Ställplatserna har gett oss en längre säsong och bidrar till ett levande hamnområde. De tio nya ställplatserna är unika i sitt läge längst ut på piren mot kanalen och kommer ge oss en chans att möta den ökade efterfrågan, säger Catharina Rodling som driver Borensbergs ställplats.

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.