Nyheter Husbil.se

Hur kommer det gå för mässorna 2020?

Husbil.se 2020-05-25

COVID-19 har minst sagt ställt samhället på ända. Vissa har valt att stänga sina gränser för turister, andra väljer att ställa in sina evenemang och resten lämnas att undra vad som egentligen kommer att ske framöver? Vi passar på att titta till husbils- och husvagnsmässorna runt om i världen och undersöker vilka som faktiskt blir av och om någon kommer att dyka upp för att ställa ut?

Caravan Salon skjuter upp en vecka

Caravan Salon, som skulle gått av stapeln i Tyskland i slutet av augusti, kommer att skjutas upp en vecka. Anledningen är att Tysklands förbud mot folksamlingar på över 1000 personer kommer att kvarstå fram tills 31 augusti. Så lösningen blir att skjuta upp en vecka. Det betyder att det nya startdatumet är 5 september och nya slutdatumet 13 september 2020.

Vanligtvis drar Caravan Salon in 270 000 besökare under den veckan som de har öppet. Arrangörerna anser att mässan har för stor betydelse för branschen för att ställa in. De anser även att en förkortning av mässan inte hade varit fördelaktig. Så det bestämde sig istället för att skjuta upp den.


Hur gör då de andra mässorna?

Det är frågan. Vi minns ju alla att Caravan Stockholms 10-årsjubileum blev inställt i februari till följd av COVID-19. Men framåt har de flesta mässor valt att behålla sina datum och inväntar utvecklingen av viruset innan de bestämmer sig.

Däremot kommer Caravan Salons uppskjutning att ha påverkan på andra mässor. Kanske specifikt Elmia Husvagn Husbil som ska ske 9 - 13 september. Cecilia Borglin på kommunikationsansvarig på Elmia säger dock:

- Vår plan att genomföra Elmia Husvagn Husbil 9-13 september ligger fortfarande fast, men vi följer såklart utvecklingen och riktlinjerna noga framöver.


Vilka ställer ut?

Huruvida mässorna fortfarande kommer att ske eller inte kanske inte spelar roll om ingen kommer att dyka upp för att ställa ut på mässorna? Erwin Hymer Group meddelade i dagarna att de ställer in all mässmedverkan under 2020. I ett pressmeddelande säger Martin Brandt, VD Erwin Hymer Group:

- Våra kunders, anställdas och handelspartners hälsa är vår högsta prioritet och vi kan inte ta lätt på detta ansvar. Under Corona-krisen med sina speciella krav på distans och hygien finns inte längre möjligheterna för en avslappnad atmosfär när det gäller information, råd och köp. Vi anser att detta är en grundläggande förutsättning för en framgångsrik mässa. Därför avstår vi, tillsammans med våra varumärken, från EHG från att delta i mässorna som planeras för 2020 fram till slutet av året.

De varumärken som befinner sig under EHG:s paraply är: Bürstner, Laika, LMC, Eriba, Hymer, Sunlight, Carado, Dethleffs, Niesmann+Bischoff, Etrusco och Crosscamp. Ingen av dessa kommer att finnas utställda på mässorna under 2020.

Martin Brandt avslutar dock pressmeddelandet med en positiv känsla inför framtiden:

- Entusiasmen för det lugna, avslappnade och säkra resandet med husbilar och husvagnar kommer att fortsätta växa. 

Fler nyheter