Nyheter Husbil.se

Husbilar uthyres – vi möter Markus på KABE Rental

Husbil.se 2019-03-14

Att hyra husbil är superhett. Med mångårig erfarenhet i branschen vet Markus på KABE Rental vad som krävs för att lyckas. Husbil.se träffar honom för en intervju.

Solen skiner i Tenhult, våren är på G och med den vaknar husbilsintresset på allvar. Det märks ordentligt i vår online bokning att våren snart är här, säger Markus Qvarnström på KABE Rental. Att man som kund ska känna trygghet från första stund är a och o för oss. Därför har vi endast nyare husbilar till uthyrning. Husbilarna är max tre år gamla som vi hyr ut året runt, säger Markus Qvarnström.

Hyr först köp sen

Idag är det en bred blandning av kunder som Kabe Rental har. Generellt är det ett större åldersspann på hyreskunden idag än om man jämför med för några år sedan. Det är fler yngre familjer som hyr än tidigare. Vi ser också en tydlig trend att många hyr för att testa innan ett eventuellt köp av husbil. På så sätt får man testa hur det är att leva och bo på en begränsad yta. Många kunder återkommer, det är vårt bästa betyg, säger Markus Qvarnström.

Innan du hyr en husbil, kolla upp vem du egentligen hyr av. Har företaget tillstånd att hyra ut, är dem medlem i branschförbundet, finns rätt försäkringar och vilken ålder är det på husbilen du tänker hyra. Husbil.se presenterar varje år Sveriges främsta uthyrare av husbil – du finner dem här.

Se upp för nybörjarmisstagen

Markus Qvarnström listar sina tips för att din upplevelse av att hyra husbil ska få en bra start:

  • Läs noga instruktionsbok om manöverpanel och hur inställning av värmen fungerar.
  • Lyssna noggrant vid teknisk genomgång när man hämtar husbilen.
  • Ta hjälp när man backar, använd inte endast backspeglar, husbilen är längre än man tror.

Trygghet även utomlands

Om problem uppstår med husbilen utomlands gäller det att den man hyr utav har en bra lösning för att snabbt kunna hjälpa dig. Kabe Rental har Fiat assistans på bildelen som gäller i hela Europa, ett telefonnummer oavsett var man befinner sig. När det gäller bodelen finns återförsäljarnät för KABE/Adria/Sun Living även där i hela Europa.

Slutligen – din favoritsträcka med husbil, vart går den?

Jag tar gärna en repris på en resa vi gjorde för tio år sedan då vi först följde Tour de france i franska alperna på Alpe d huez för att ta oss vidare till Italiens västkust och därefter utforska Toscana vidare till Venedig, Trieste och Slovenien.

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.