Nyheter Husbil.se

Upplev en magisk husbilssemester i Lapplandsfjällen

Husbil.se 2020-02-13

* Detta är sponsrad artikel för Björklidens camping *

Björkliden och Riksgränsen ligger i våra nordligaste delar av landet och här finns något för alla, storslagen natur och Sveriges vackraste utsikt. På vinterhalvåret finns det b.la. skidskola, hundspann och norrsken att upptäcka. Under sommaren kan du vandra på fjället och gå på mäktiga grottäventyr. Låt oss guida dig till aktiviteter och boende.

Björkliden - Passar för hela familjen

Stora som små både sommar och vinter. Skidskola finns för barnen och privata skidlektioner för den mer erfarne skidåkaren. Få en lektion i hur du överlever i vildmarken med en guide. Gå på norrskensjakt med snöskor och ät en god 3-rättersmiddag i vår kåta. Passa på att uppleva de vackra omgivningarna med hundspann eller på turskidor.

Upplev fjället i sommarskrud under en vandring, antingen med guide eller på egen hand, oavsett kommer ni att få en oförglömlig upplevelse. När benen är trötta efter all vandring, utmana familjen på en runda minigolf. Ett måste för golfaren är ett besök till Björklidens golfbana som är dygnet runt öppet (6 juli-20 sep) tack vare midnattssolen, dessutom utsedd till en av Sveriges vackraste golfbanor. I Lemmelklubbens vildmarksskola får barnen b.la. lära sig om naturen och vilka djur som finns på fjället. Restaurangutbudet är stort, här finns det både smakupplevelse, snabblunch och afterski.

Boende för alla

Oavsett om ni tar husvagn eller husbil bor ni bekvämt på vår fina camping med Torneträsk som granne. Väljer ni att lämna husvagnen hemma och istället unna er extra lyx, då kan ni välja att bo på Hotell Fjället som erbjuder alla bekvämligheter ett fyrstjärnigt hotell gör. Vill ni rå om er själva, hyr en egen stuga med panoramautsikt över Lapporten. På Gammelgården Ski Lodge- Wärdshuset har skidresenärerna mått väl i snart 100 år. En unik boendeupplevelse är Låktatjåkko fjällstation 1228 meter över havet.

Riksgränsen

Erbjuder Sveriges bästa snö och skidåkning med sina 60 toppar. Är ni en van skidåkare finns det flera olika privata toppturer med guide att få, Nordalsfjäll bjuder på extremskidåkning i världsklass. Är ni nybörjare eller bara vill finslipa tekniken, kan ni ta en privat skidlektion. Efter en dag i backen kan vi varmt rekommendera att koppla av i vårt spa, Relaxen SPA & Sauna.

Bor gör ni där det bäst passar er

Riksgränsen erbjuder boende i flera former. Camping Lapland resorts är perfekt för camparen, nära till både skidsystemet, längdspår och natur. Parkera helår, halvår eller enstaka dygn. Men väljer ni att lämna husbilen hemma kan Hotell Riksgränsen vara ett fint val, ett klassiskt fjällhotell mitt i smeten. Bo hemma med ändå borta, då kanske en utav våra lägenheter passar. Meteorologen Ski Lodge, det gamla tullhuset är 4-stjärnigt och bjuder på genuin fjällkänsla med extra guldkant. Vill ni hellre bo billigt och enkelt finns vårt Vandrarhem Riksgränsen.

Äter gott gör ni på en utav många fina restauranger, känner du för en pizza passar Lappis, vill ni ha en smakupplevelse och lokala råvaror bör ni prova Lapplandia eller Meteorologen. Klassisk afterski med liveband hittar ni på Grönan.

Fler nyheter