Nyheter Husbil.se

Hymer ML-I är här

Madelene Kristensson 2015-01-23

Den halvintegrerade Hymer ML-T har fått en syskonmodell. Som ny för 2015 presenterar Hymer ML-I, en helintegrerad modell med fokus på komfort och säkerhet.

Källa: Bild: Hymer

ML-I är en lättmanövrerad husbil som, likt sin halvintegrerade syskonmodell, klarar sig under en totalvikt om 3,5 ton. Chassit, som grundas på Mercedes Sprinter, är av samma lättviktsdesign som Hymer ML-T och sträcker sig 2,90 meter från mark till tak samt har ett lastningsutrymme med en kapacitet på 350 alternativt 450 kilo. Husbilen kommer i de två varianterna ML-I 560 samt ML-I 580, som båda är 6,99 meter på längden och 2,22 meter på bredden. Den unika konstruktionstekniken gör husbilen användbar året om.

Boytan i husbilen rymmer bland annat förstklassiga skummadrasser som garanterar en god natts sömn, ett Smart-Tower kylskåp om 142 liter, förinstallerade högtalare och radio, konsol för plattskärm samt extra breda kökslådor.

Den extra bakaxelstabiliseringen och en framaxelfjädring samt dubbla airbags, ABS, TCS, varseljus för dagsbruk, backstartsassistans och antisladdsystem gör husbilen till en av de säkraste i sin kategorin, enligt Mercedes. Antisladdsystemet sätts in när farliga trafiksituationer uppstår genom en särskild broms samt reglerar motorn för att hjälpa föraren. Den större panoramalika vindrutan garanterar bra sikt - även vid sämre väderförhållanden.

Fler nyheter