Nyheter Husbil.se

Kabe växer - anställer 20

Madelene Kristensson 2014-11-24

Den småländska husbilstillverkaren Kabe växer så det knakar och anställer runt tjugo nya medarbetare. Det rapporterade Jönköpings-Posten i början av november månad.

Försäljningen av husbilar ökar betydligt, vilket har märkts av i småländska Tenhult. Under september och oktober har orderingången slagit rekord för året och därmed anställer tillverkaren ett tjugotal nya medarbetare för tillsvidareanställning inom montering, konstruktion och maskinsnickeri. Det rapporterar Jönköpings-Posten.

- Vår andel av tillverkade husbilar har ökat i flera år men den här hösten har medfört ett större uppsving än vad vi beräknat och det har även sålts något fler husvagnar. Det finns ett större utbud i dag med en större variation när det gäller prisbilden. Det har lockat in fler målgrupper som till exempel barnfamiljer, säger Kabes VD Alf Ekström, som har förhoppningar om att utvecklingen fortsätter, till tidningen.

– Det är alltid svårt att veta exakt, men vi känner oss mer konkurrenskraftiga just nu och framförallt på husbilssidan där vi tror på goda försäljningsresultat nästa år och då kan det bli ännu fler jobb i fabriken, fortsätter Ekström.

Husbilstillverkaren har i nuläget runt 350 anställda. Under tidigare år har drygt 500 arbetat samtidigt hos företaget i Tenhult, som även har haft färre än 300 personer anställda under en period.

Fler nyheter