Nyheter Husbil.se

Liten husbil för två personer

Husbil.se 2022-01-31

Är du ute efter en liten husbil för två personer, som inte är en plåtis? Att köpa en husbil framför en plåtis har dina fördelar – detta ska du tänka på!

Husbil för två personer - att tänka på.

Alla har inte behov av en stor husbil, utan nöjer sig med en liten och kompakt husbil. Är ni två personer som ska campa räcker det kanske med en mindre modell, fast fullt utrustad med alla bekvämligheter som en större husbil besitter. Två personer behöver inte mer husgeråd än vad som får plats i en mindre husbil och lastvikten är också lägre. Det finns ett brett utbud av husbilar för två personer hos de största leverantörerna och du kan välja mellan både halvintegrerade och helintegrerade modeller.

Här hittar du alla husbilar för två personer

Ett bra alternativ till plåtis

En plåtis är mellan 499 och 700 centimeter lång och många väljer den här typen av fritidsfordon på grund av den kompakta storleken. Du får en maximal frihet, om du kan tänka dig att offra en del av komforten. Med en mindre husbil för två personer får du också en stor frihet och dessutom en högre komfort. En husbil är bättre isolerad, har raka väggar vilket ger en större yta att spendera semestern på. Även om den mindre husbilen inte har lika stor plats att erbjuda som en större har du alla bekvämligheter här, som kök, badrum, sovrum och sittdel. Jämfört med en plåtis har en mindre husbil dessutom en bättre svängradie vilket gör dem mycket trevligare att köra i till exempel trånga stadskärnor.

Köket har smarta lösningar

I en mindre husbil är det oftast köket du får kompromissa med. Det är litet men med smarta funktioner kommer det att kännas både mer effektivt och större. Ha gärna ett täcklock över diskhon och en uppfällbar alternativt utdragbar bänkskiva så får du mer yta när du lagar mat. Att ha rymliga lådor är också mer praktiskt än att ha ett kök med många skåp. För att spara utrymme kan du välja ett mindre kylskåp på runt 60 liter och ett kök med max två brännare.

Så är badrummet

En husbil för två personer har ett mindre badrum utrustat med smarta funktioner för att spara utrymme och det finns vanligtvis tre olika varianter att välja mellan. Det finns badrum där hela utrymmet består av en duschkabin med toalett i. En annan typ av badrum är den med en separat duschkabin som står bredvid toaletten. En tredje variant är ett trolleribadrum där växlar dusch- och badrumsutrymmet genom att svänga undan handfatet.

Sovrummet finns i fyra olika sänglösningar

När du köper en husbil som är under sex meter finns det vanligtvis fyra olika sänglösningar att välja mellan. Är ni bara två personer räcker det oftast med bara en säng, även om det ibland går att få extrabäddar också. Välj mellan fransk säng, tvärbädd, alkovbädd och taksäng – alla med sina för- och nackdelar. En fransk säng är en hörnsäng placerad i ena hörnet som ger en öppen planlösning i husbilen. Däremot är de smala och kan vara lite svåra att bädda. En tvärbädd är särskilt bra för kortare husbilar utan att det känns trångbott och under ryms ett rejält garage. Däremot är det många som ogillar att personen som ligger längst in måste klättra över den andra personer för att komma ur sängen. Med en alkovbädd får du mer plats för köket, badrummet och vardagsrummet. Däremot kräver alkovbädden en stege och ofta blir det lågt i tak. En taksäng innebär att du inte har något separat sovrum. Istället hissas sängen ner när det är dags att sova och hamnar antingen över sittgruppen eller hopfällbara framstolar.

Sittgrupp för fler än två personer

Trots att husbilen är tänkt för två personer kan det vara trevligt om ni får plats med gäster. Därför är även husbilar för två personer utrustade med en trevlig sittgrupp. Det är bra att kontrollera så att du sitter lika högt i förhållande till bordet i både stolar och soffa.

Läs också: Plåtis – Husbil i behändigt format

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.