Nyheter Husbil.se

Ljust för husvagn- och husbilsbranschen

Madelene Kristensson 2014-09-10

Försäljningen av husvagnar och husbilar ökar i stabil takt. Den positiva trenden beräknas dessutom fortsätta under nästa år. Det visar en ny undersökning utförd av Elmia Husvagn Husbil.

Källa: Elmia Husvagn Bild: Elmia Husvagn

Totalt har nyregistreringen av husbilar i år ökat med 14 procent i jämförelse med samma period under föregående år. I branschen förutses även höga försäljningssiffror för 2015. 

- Oron inför framtiden är nästan obefintlig. Branschen tror på en svag, men fortsatt ökning under 2015, säger Elmia Husvagn Husbils projektledare Jörgen Nyström i ett pressmeddelande.

Husvagnarna har inte gått lika starkt med en ökning av nyregistreringar på 7 procent kan ändå redovisas. Här förutspår inte heller branschen en lika stor ökning eller ingen alls. 70 procent av återförsäljarna menar att läget kommer vara oförändrat 2015, resterande tror på en marginell ökning.

50-talisterna är fortsatt starka husbilsköpare men har i år fått konkurrens av barnfamiljerna. För att öka försäljningen av mobila hem tror branschfolk främst på modernare husbilar och vagnar och fler attraktiva ställplatser.

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.