Nyheter Husbil.se

Luftkonditionering till Husbilen

Emelie Johansson 2014-05-22

Husbilar och husvagnar är konstruerade med begränsat utrymme, vissa är större och andra är mindre. De allra flesta husbilar brukar vara kompakta med mindre utrymmen och sämre isolering. Detta kan resultera i att fordonet drabbas hårt under de varma sommarsäsongerna.

I dessa mobila hem brukar oftast flera familjemedlemmar bo tillsammans på en mindre yta vilket också kan resultera i att värmen blir olidlig vid högra temperaturer.

Med hjälp av luftkonditionering i fordonet kan du njuta av en behaglig semester och reducera oönskade värmeböljor.

Luftkonditioneringen brukar man montera på taket i sitt fordon. Det är ganska behagligt att ha den på taket då den inte tar upp onödigt med plats.

Det du ska tänka på när du köper en luftkonditionering till ditt fordon är följande:

  • Innan du bestämmer dig för vilken typ av luftkonditionering du ska köpa kan det vara bra att kolla hur mycket ljud fläkten gör ifrån sig. (Vissa fläktar för ett väldigt oväsen och kan störa när man ska sova i fordonet.) En decibelnivå som ligger mellan 40-70 decibel är Ok för fordon.
  • Köper du en luftkonditionering med portabelt aggregat kan du välja att själv installera den.
  • Köper du luftkonditionering med ett fast aggregat behöver du anlita en fackman som har behörighet för att montera och installera.
  • Se till att du väljer en luftkonditionering som är anpassningsbar till temperaturen i ditt fordon.
  • Kolla så att luftkonditioneringen har funktioner som gör det möjligt för dig att själv bestämma när den ska vara på- och avslagen. Då kan du nyttja funktioner som nattsparläge och autoläge vilket ger lägre energikostnader.
  • Bor du ofta på campingplatser med ditt fordon kan det vara bra att välja en modell som går att koppla in på en campingplats. De flesta campingplatser brukar välkomna luftkonditionering som passar en säkring på 4 ampere.

Lite olika typer av luftkonditioneringar. Dessa kommer från Nordiskcampingutrustning.se och varierar i pris och storlek.

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.