Nyheter Husbil.se

Nya husbilsmodeller från Laika 2023

Husbil.se 2022-08-15

Laika har presenterat flera nyheter för modellåret 2023. Bland nyheterna finns två nya camper vans.

Inför det nya modellåret 2023 presenterar Laika flera spännande nyheter.

Nya camper vanen Ecovip 645

Laika Ecovip 645

Laikas Ecovip-serie har funnits sedan 1992 och beskrivs som en camper van med utmärkt teknik och en oförglömlig blandning av komfort, skönhet och äventyr. Laikas slogan ”En del av Italien på fyra hjul” är en bra beskrivning. Laikas nya camper van Ecovip 645 beskrivs som en älskad klassiker i ny tappning. Den är en flexibel, multifunktionell och välisolerad modell baserad på Fiat Ducato. Utvändigt är den L 636 x B 205 x 270 H centimeter och det invändiga måttet är B 195 x H 190 centimeter, vilket gör den till den största Ecovip-modellen.

Laika Ecovip 645

Laika Ecovip 645

Den bakre delen av den nya camper vanen är hjärtat i den nya designen – som med sin dynamiska miljö rymmer både familj och vänner. Camper vanen har en rymlig U-formad lounge med face to face-sittgrupp med ergonomiska bodelskuddar och ryggstöd som går att ordna efter önskemål. Under dagtid rymmer loungen upp till sex personer runt det roterande bordet, som också kan tas bort. Här finns fyra fönster som ger en god utsikt från vardagsrummet och ett takfönster med panoramautsikt.

Laika Ecovip 645

Laika Ecovip 645

Camper vanen har antingen två enkelsängar eller en stor dubbelsäng som är 196 x 192 centimeter. Alla madrasserna har en hög komfort med stretchfoder som går att tvätta i maskin. I den främre delen finns praktiska förvaringsfack med indirekt belysning. Inredningen finns i ” Rovere Moka” som standard eller "Pero Toscano" som tillval och camper vanen har eleganta väggskåp, bord och köksskivor med kopparkanter. Alla köks- och bordsskivor är rep- och fingeravtrycksbeständiga och alla lådor är soft-close. Som standard är kylskåpet på 90 liter och 138 liter som tillval. 

I badrummet finns ett fönster som både ger mer ljus och känsla av rymd samtidigt som du kan nå duschslangen utifrån. 

Laika Ecovip 645 finns i fyra olika färger där vit är standard.

Laika Ecovip 645

Nya camper vanen Kosmo Urban

Kosmo Urban

Laikas Kosmo är deras instegserie som tagits fram för par eller familjer som önskar en mångsidig och bekväm husbil. Nu finns deras Kosmo Urban även i Sverige och passar perfekt till dig som vill vara utomhus och som är redo för äventyr. Nya Kosmo Urban beskrivs som en kompakt van med mångsidig interiör, perfekt för både vardag och resor, för alla situationer. Den passar lika bra till kontoret, mataffären, när du hämtar barnen i skolan som när du ska på semester. Den är kompakt och passar perfekt för staden men är samtidigt så rymlig att du kan ta med den på lägre resor.

Kosmo Urban

Kosmo Urban finns i modellerna Kosmo Urban F 100 med fyra sittplatser och Kosmo Urban + F 100 med sex sittplatser. Den är baserad på ett Ford-chassit och är L 477 x B 199 x H 209 centimeter. Inredningen är mångsidig med många smarta detaljer. Förar- och passagerarsäten fram går att rotera och baksätet går att skjuta. Köket med kylskåp och spis har alla nödvändiga faciliteter som köks- och bordsskivor som är rep- och fingeravtrycksbeständiga, ett bord som går att dra ut och soft close-lådor. Loungekuddarna har avtagbart foder och du kan justera höjden på ryggstödet. 

Här finns två genomtänkta sängar – den ena görs om från en bänk och den andra är dold i det uppfällbara taket. Sängmadrasserna har en hög komfort så att du sover gott och stretchfodret går att tvätta i tvättmaskin. Det finns justerbara läslampor vid till den bakre sängen. I den främre hytten finns det förvaringsfack och indirekt belysning.

Kosmo Urban

Badrummet har små men smarta detaljer som gör det mer praktiskt, som integrerade hyllor och ett stort handfat som inbjuder till vardagslyx.

Kosmo Urban

Se alla husbilar hos Laika

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.