Nyheter Husbil.se

Fira påsk på en camping 2024

Husbil.se 2024-02-12

Funderar du på att fira påsken på en camping? Påsken brukar vara startskottet på den nya säsongen och många campingar har särskilda erbjudanden då eller trevliga aktiviteter som äggjakt, påskmålning och påskbuffé.

Fira påsken på en camping.

Planerar du att fira påsken eller spendera barnens påsklov i en husbil på en av Sveriges många campingar? Det finns många som uppmärksammar påsken med äggjakt, påskmålning och påskbuffé. Här är några förslag på populära campingar för dig som vill fira påsk i husbil.

Hafsten Resort, Uddevalla

Hafsten Resort ligger vackert på en halvö i Uddevalla med utsikt över hav och öar. Här kan du spendera hela påskhelgen och firandet sker skärtorsdag 28 mars till måndag annan dag påsk 1 april 2024. Campingen arrangerar en mängd roliga aktiviteter för både stora och små gäster och lovar en färgglad helg med god mat och roliga aktiviteter.

På skärtorsdagen den 28 mars kan hela familjen testa den hisnande höghöjdsbanan. Även på långfredagen den 29 mars kan du boka höghöjdsbanan eller delta i tipspromenad och påskpyssel. På påskafton den 30 mars tänder campingen påskbrasa och du kan delta i påskäggsjakt eller boka höghöjdsbanan. I glaspaviljongen serveras en god påskbuffé. På påskdagen den 31 mars har du fri entré till äventyrsgolfen och vid lunch tänds den stora XXL-grillen där du kan grilla egen korv. På annandag påsk den 1 april får alla gäster bonustid – stuggäster checkar ut klockan 13 och campinggäster.

Boka ställplats

Påsk på Hafsten Resort.
På Hafsten Resort kan du fira påsken med hela familjen.

Hafsten Resort erbjuder många mysiga påskaktiviteter och påsken är startskottet för campingsäsongen. 

Daftö Resort, Strömstad

Daftö Resort är en femstjärnig äventyrsresort som ligger intill Kosterhavet nära Strömstad. Här bor, äter och leker du som pirater, med pirater.

Under påsken har piraterna laddat upp med spännande påskaktiviteter, med start skärtorsdagen 28 mars. Barnen kan vara med på påskmästerskap, påskrisverkstad, påskpyssel och ansiktsmålning. Missa dessutom inte påskens höjdpunkt – Den stora äggjakten på påskafton 30 mars! Hela familjen kan delta tillsammans och många aktiviteter sker utomhus. Alla aktiviteter ingår i boendepriset.

Förutom påskaktiviteterna finns det fler utomhusaktiviteter att roa sig med, som Daftökampen, padeltennis, äventyrsgolf, fina promenadleder och lekplatser. Med Daftös egna tåglinje Daftötåget kan du få en bra överblick över området.

I Restaurang Packhuset kombinerar du god mat och dryck med underhållning på från scenen.

Under påsken kan du bo på campingtomt med egen husbil, husvagn eller tält, i Pirathotellet, gästhamnen eller stuga.

Se ställplats

Delta i påskfirande på Daftö Resort. Vill du fira påsken bland pirater? Det har du möjlighet att göra på Daftö Resort i Strömstad.  

Destination Apelviken, Varberg

Destination Apelviken är en femstjärnig camping belägen precis intill havet i Varberg med öppet året om. Vill du spendera påsken här gäller det att vara ute i god tid – det blir snabbt fullbokat. Under påskhelgen erbjuder de härliga påskaktiviteter för hela familjen, med start på skärtorsdagen 28 mars 2024.

På skärtorsdagen är det påskpyssel för barnen. På långfredagen den 29 mars kan barnen delta i äggmålning, påsktåg, påskäventyr och påskdisco. Det erbjuds dessutom påskquiz för hela familjen. På påskafton den 30 mars är det äggjakt, ansiktsmålning, påsktåg och film i Aktivitetscenter. På söndagen 31 mars kan vara med på påskbingo, påskkampen, påsktåget och påskstjärnorna. Under hela helgen kan familjen dessutom delta i en digital tipspromenad. Alla påskaktiviteter ingår för dig som bor här.

Se ställplats

Apelviken Camping, påsk.
Destination Apelviken bjuder på trevliga påskaktiviteter för hela familjen under påsk. 

Kronocamping, Lidköping

Kronocamping Lidköping är en camping med fem stjärnor belägen 15 minuter från Lidköpings centrum. Under påsken 28-31 mars 2024 har de massor av påskiga aktiviteter för stora och små familjemedlemmar.

På skärtorsdagen den 28 mars har Restaurang Sjökanten premiär för säsongen och alla barn som äter här bjuds på glass. På långfredagen den 29 mars är det påskmarknad på Rörstrandsområdet med möjlighet att åka turisttåget, påskpyssel och påskdisco. På påskafton den 30 mars är det påskäggsjakt med påskharen och kaninen, ansiktsmålning och påskbuffé på Sjökanten. På kvällen är det musikshow med Sandra i restaurangen. På påskdagen den 31 mars kan du delta i aktiviteter som påskskattjakt, tipspromenad och musikquiz.

För att få delta i påskaktiviteterna behöver du köpa till Påskpaketet – begränsat antal paket, så boka detta i tid.

Se ställplats

Ursand Resort & Camping, Vänersborg

Ursand Resort & Camping i Vänersborg ligger vid Vänerns finaste sandstrand och är ett paradis för hela familjen. De bjuder in till stort påskfirande på deras camping. Ursands påskfirande sker mellan torsdag 28 mars och söndag 31 mars 2024.

På skärtorsdagen den 28 mars kan du äta gott i restaurangen Friends Kök & Bar. På långfredagen den 29 mars är det påskpyssel för hela familjen, påsktipspromenad och påskfest för både de mindre och större barnen. På påskafton den 30 mars finns det roliga aktiviteter som påskäggjakt, shuffleboardturnering och årets nyhet ­– Hitta det gömda guldägget. På påskdagen är det fri entré till äventyrsgolfen hela dagen, mobilfotojakt med påsk-tema och möjlighet att spela spel med hela familjen.

Alla aktiviteter gäller för boende barn på campingen och de flesta kräver föranmälan.

Fira påsken på Ursand.
Ursand Camping lockar med påskpyssel, tipspromenad, påskäggjakt och andra påskiga aktiviteter under påsken.

Lagunen Camping, Strömstad

Lagunen Camping är en fyrstjärnig camping naturnära belägen i närheten av både Koster och Strömstad. Under påsken 28-31 mars 2024 har de massor av spännande och skoj för hela familjen.

För barnen finns äggjakt som går att kombinera med en härlig promenad runt lagunen. Det finns möjlighet att titta på påskbrasan på stranden, spela äventyrsgolf, påsk-basta, bada badtunna och cykla MTB. Efter alla aktiviteter kan ni äta och dricka gott på Lagunen Beach Bar, där det också kommer att vara underhållning på påskafton 30 mars.

Se ställplats

Dragsö Camping & Stugby, Karlskrona

Dragsö Camping & Stugby är en fyrstjärnig camping som ligger på en egen ö i Blekinges skärgård, tre kilometer från Karlskronas centrum. Här kan du fira påsken 23 mars till 7 april 2024.

Under påsklovet pyntas Dragsö med fjädrar, ris, påskägg och kaniner. Du kan delta i en påskinspirerad tipsrunda, fartfylld 5-kamp och klurigt påskbingo – här finns aktiviteter för hela familjen. Det finns också möjlighet att lösa Mysteriet på Blåkulla och hitta alla ägg i en äggjakt. Årets nyhet är aktiviteten ”Ubbe och Smillas skattmysterium" där barnen ska gå runt på ön och leta efter ledtrådar. Dessutom är det vårpremiär för biljardgolfen.

Se ställplats

Dragsö Camping. Under påsk pyntas Dragsö Camping med fjädrar, ris, påskägg och kaniner – här är det mysigt att fira påsken. 

Båstad Camping

Båstad Camping är en pärla belägen där Bjärehalvön möter havet. Det är en mysig camping med hög service med aktiviteter för hela familjen. Rivstarta campingsäsongen genom att fira påsken här, med start skärtorsdagen den 28 mars 2024.

På långfredagen den 29 mars kan barnen göra påskpyssel och påskbrev i restaurangen, grilla korv och följa med på tipsrunda. På påskafton den 30 mars är det äggjakt, grillning av fläskestejburgare och musikbingo med Uffe. På påskdagen 31 mars kan du grilla korv och senare på eftermiddagen delta i Mickes Pubquiz. En del av aktiviteterna kostar pengar.

Under året kommer det dessutom att vara en stor folkvagnsbussträff – håll utkik för mer information!

Se ställplats


Under påsk lockar Båstad Camping med roliga aktiviteter som påspyssel, äggjakt, korvgrillning och musikbingo. 

Båstad Camping, påsk. Under året kommer det att vara en stor folkvagnsbussträff på Båstad Camping. 

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.