Nyheter Husbil.se

Fira påsk på en camping

Husbil.se 2022-04-11

Funderar du på att fira påsken på en camping? Påsken brukar vara startskottet på den nya säsongen och många campingar har särskilda erbjudanden då eller trevliga aktiviteter som äggjakt, påskmålning och påskbuffé.

Fira påsken på en camping.

I år kommer påsken sent och då har förhoppningsvis den första vårvärmen hunnit komma lagom till påskharens årliga besök. Planerar du att fira påsken eller spendera barnens påsklov i en husbil på en av Sveriges många campingar? Det finns många som uppmärksammar påsken med äggjakt, påskmålning och påskbuffé. Här är några förslag på populära campingar för dig som vill fira påsk i husbil.

Piratpåsk på Daftö Resort i Strömstad

Vi har väntat och längtat och snart är den här – påsken på  Daftö Resort i Strömstad! På Daftö bor, äter och leker vi som pirater, med pirater! Ta med barnen eller barnbarnen och upplev tillsammanstid bland tång, salt och äventyr.

Piraterna har laddat upp med massor av aktiviteter inför påsken. Skattjakt i skogen, Piratmästerskap, påskrisverkstad och påskpyssel för att nämna några. De flesta aktiviteter sker utomhus och alla aktiviteter är sådana ni upplever tillsammans för att skapa gemensamma minnen att se tillbaka på.

Förutom aktiviteterna med Daftöpiraterna finns massvis med utomhusaktiviteter att uppleva tillsammans med familjen. Daftökampen, padeltennis, äventyrsgolf, promenader eller cykelturer i våra fina leder, upplev vyerna från utsiktsplatserna, lek på lekplatserna eller ta ett bad i Kosterhavet som får adrenalinet att stiga.

På Daftö Resort finns fyra campingområden att välja mellan och oavsett vilket val du gör har du nära till havet, restauranger, reception, butiken och servicehus. Tar du med vänner som inte har egen husvagn eller husbil finns stugor och hotell att checka in i.

Läs mer om påsken på Daftö Resort och boka boende här.

Se ställplats.

Daftö Resort, camping i Strömstad. Vill du fira påsken bland pirater? Det har du möjlighet att göra på Daftö Resort i Strömstad.  

First Camp, utvalda destinationer

Hos utvalda First Camp-destinationer erbjuder de påsklovscamping med äggstra allt och roliga aktiviteter för hela familjen. Mellan 14 och 18 april 2022 kommer det att finnas aktiviteter för stora som små campare. För de yngsta kommer maskoten Yessi dyka upp. Aktiviteter som bland annat kommer att finnas är tipspromenad, äventyrsgolf, påskpyssel, filmvisning, äggjakt med Yessi, påskparad med Yessi och Yessis naturbingo. Till First Camp kan du ta husvagn, husbil, eller hyra en mysig stuga.

Här gäller First Camps påskerbjudande:

Västerås – Mälaren

Kolmården – Norrköping

Ånnaboda – Örebro

Solvik – Kungshamn

Nickstabadet – Nynäshamn

Råå Vallar – Helsingsborg

Hagön – Halmstad

Sibbarp – Malmö

Åhus – Kristianstad

Mölle – Höganäs

Röstånga – Söderåsen

Ursand Resort & Camping, Vänersborg

Ursand Resort & Camping i Vänersborg ligger vid Vänerns finaste sandstrand och är ett paradis för hela familjen. De bjuder in till stort påskfirande på deras camping. Ursands påskfirande sker mellan torsdag 14 april och söndag 17 april. På långfredagen kan familjen gå på tipspromenad med frågor om påsken, en aktivitet som görs på egen hand och som kostar 20 kronor. På påskafton finns det roliga aktiviteter för barnen som påskpyssel, påskäggjakt och möjlighet att följa med på påsktåg. På påskdagen är det fri entré till äventyrsgolfen hela dagen. Under påsken kan du dessutom ta en promenad i skogen, grilla korv vid Vänern, spela shuffleboard eller boka in en skön stund i spa-avdelningen.

Campingens restaurang håller öppet under hela påsk och du kan välja mellan att boka bord eller köpa take-away. På påskafton serveras en påsktallrik för 169 kronor och det finns även en särskild barnmeny. Önskar du få maten som take-away kostar påsktallriken 149 kronor och denna ska förbokas senast kl. 19 på långfredagen.

Se ställplats

Hafsten Resort, Uddevalla

Hafstens Resort ligger vacker på en halvö i Uddevalla med utsikt över hav och öar och här kan du spendera hela påskhelgen. Under påsk arrangerar de en mängd roliga aktiviteter för både stora och små gäster och de lovar en färgglad helg med god mat och rolika aktiviteter. Vad sägs om påskäggsjakt, höghöjdsbana, tipspromenad och äventyrsgolf? Påskfirandet på Hafstens sker torsdag 14 april till måndag 18 april.

Se ställplats

Hafstens Resort, camping i Uddevalla. Vill du fira påsk på Haftsten Resort så erbjuder de mysiga påskaktiviteter. 

Skrea Camping, Falkenberg

Skrea Camping ligger bara stenkast från den populära sandstranden Skrea Strand och fyra kilometer från Falkenberg centrum. Är du sugen på att spendera påsken på en camping? Då kan du ta del av påskiga aktiviteter för hela familjen! På långfredagen och påskafton mellan klockan 13 och 15 erbjuder de påskpyssel, filmmys och äggjakt. Under hela helgen är det 2 för 1 på äventyrsgolfen och dessutom öppnar glasshuset för säsongen med flera spännande glassnyheter.

Påskerbjudande:
Torsdag-söndag 14/4-17/4 2022
- Norrbostugan 2100:-
- Västbostugan 2700:-

Dragsö Camping & Stugby, Karlskrona

Dragsö Camping & Stugby ligger mitt på en egen ö i kärnan av Blekinges vackra skärgård. De välkomnar sina campinggäster till ägg-stra roliga dagar på Dragsö med aktiviteter för hela familjen. Under påsklovet pyntas campingen med fjädrar, ris, påskägg och kaniner. De har en påskinspirerande tipsrunda, konstutställning med barnens påskteckningar och tävling för bästa påskkärring och pynt av husbilen eller husvagnen. Dessutom kan barnen vara med och hitta påsktjuven eller följa med och leta ägg i deras äggjakt. Vuxna kan delta i Mysteriet på Blåkulla. Under påsken är det dessutom vårpremiär för campingens biljardgolf. Dragsös påskfirande sker 14-17 april 2022.

Se ställplats.

Gålö Havsbad, Stockholm

Gålö Havsbad är en camping nära Stockholm som lockar med både skog och en vacker skärgård. De välkomnar dig att fira påsk på deras camping och har aktiviteter mellan 11 och 18 april 2022. Barnen kan gå på äggjakt och följa med på en äggstra klurig tipspromenad i skogen. Lagom till påsk öppnar äventyrsgolfen och även trampbilarna är redo att tas fram för säsongen. I campingens bistro serveras klassisk påskmat och varje dag finns det dessutom möjlighet att grilla korv.

Fler nyheter