Nyheter Husbil.se

Populära ställplatser nära golfbanor

Husbil.se 2022-06-22

När golfcamparna ska på semester är det främst med husbilen de åker, detta enligt en undersökningen som genomfördes på uppdrag av Golfhäftet våren 2021. Här har vi sammanställt populära ställplatser nära golfbanor. 

Ställplatser nära golfbanor.

När Golfhäftet genomförde sin en undersökning under våren 2021 hade de 632 respondenter. Där uppgav 64 procent av de som planerat att golfcampa under sommaren att de främst väljer att göra det med husbil. Ungefär hälften av respondenter uppgav att de väljer golfbana utefter hur bra ställplatserna är. Här har vi valt ut populära ställplatser nära golfbanor.

Arboga golfklubb, Arboga

Arboga golfklubb.

Arboga golfklubb ligger fem minuter från centrum i Arboga. Golfklubben har en ställplats som är öppen året om med plats för åtta husbilar eller husvagnar, alla med elektricitet. Platserna kostar 150 kronor per dygn och måste förbokas. Du har tillgång till dusch och toalett i omklädningsrummen, som har öppet dygnet runt. Latrintömningen ligger sedan centralt i Arboga.

Arboga golfklubb har en 18-hålsbana och en 9-hålsbana och det är en kuperad park- och skogsbana och toppenfin familjevänlig anläggning. Golfklubben har även en fin korthålsbana med sex hål som är på 37 till 78 meter. På den mindre banan behövs varken bokning eller grönt kort.

Skepparslövs GK, Skepparslöv

Skepparslövs golfklubb.

Skepparslövs golfklubb har 12 ställplatser för husbil och husvagn, alla med el för 200 kronor per natten. Du har tillgång till dusch och toaletter i klubbens omklädningsrum. 

Skepparslövs golfklubb ligger på Nävlingeåsens sluttning med vacker utsikt över Kristianstad. Här går det att spela året om på en välskött 18-hålsbanan. Det är en familjevänlig kuperad park- och skogsbana. Golfbanan har dessutom en restaurang som serverar vällagad mat.

Koberg GK, Trollhättan

Koberg GK.

Koberg GK är en naturskön golfanläggning nära Vanderydsvattnets stränder, strax utanför Trollhättan. I närheten ligger vackra Koberg slott. Golfbanan har 16 ställplatser för husbil eller husvagn och alla har tillgång till el. Du har tillgång till dusch och dricksvatten. Pris för natt är 150 kronor för golfare och 250 kronor för icke golfare.

Koberg GK är av många ansedd som en av Sveriges vackraste golfbanor. Banan är en park- och skogsbana med ondulerade greener. Den passar för alla typer av golfare då den både är lättvandrad men med utmaningar för alla. Det är en 18-hålsbana med fem olika banlängder att välja mellan. Golfklubben har en restaurang som håller hög klass och du kan njuta av utsikten över banan och sjön.

Tjörns Golfklubb, Tjörn

Tjörns Golfklubb ligger i mitten på Tjörn, nära både kustsamhällen, sevärdheter, salta bad och restauranger. Här finns 10 ställplatser, alla med el och kostar 200 kronor per dygn. Dusch finns tillgänglig i omklädningsrummen och är öppna året om.

Tjörns Golfklubb är med sina 1700 medlemmar den största i Bohuslän. Den har en gemytlig atmosfär och längs banan är det vackra vyer med en blandning av bondlanskap, skog och hav. Detta är en 18-hålsbana som framförallt under vintern också kan spelas som en 12-hålsbana.

Björklidens Camping, Björkliden

Björklidens Camping.

Björklidens Camping ligger i Lapplandsfjällen med utsikt över Torneträsk och Lapporten, 25 mil norr om Polcirkeln. Campingen har 100 ställplatser för husbil och alla har tillgång till elektricitet.

Campingen tillhör Björklidens skidanläggning och vintertid är skidåkning det som lockar mest. Är du här under sommarhalvåret kan du ta del av en av Sveriges vackraste golfbanor. Under högsäsong håller tack vare midnattssolen de öppet dygnet runt och du spelar på en 18-hålsbana.

Fler nyheter