Nyheter Husbil.se

Reportage från Elmia - del 2

Husbil.se 2017-09-15

Här i andra delen av vår reportage-serie från Elmia-mässan pratar vi med Patrik Jonsson - Marknadsansvarig på Bergholm.

Patrik Jonsson är positiv till husbilsbranschens uppsving, men säger att man inte ska glömma bort de klassiska husvagnarna. Att äga en husbil blir lite som att äga en bil till – den ska skattas, besiktigas och underhållas. För många kan istället husvagnen vara ett utmärkt alternativ, eftersom kostnaderna är lägre. Alla har inte möjlighet att köpa husbil och för det är viktigt att inte glömma bort husvagns-köparna.

Många som har husvagn går senare över till att köpa husbil och då är det viktigt att man som kund får ett gott bemötande.

”Man tror inte att det är så många, men det är fantastiskt många som kommer från husvagnslivet. De kan ha haft ett uppehåll på x antal år, men ska sedan in i [camping]livet igen. Barnen kanske har flugit ut och det.”

Populärt bland barnfamiljer

Det har även blivit allt vanligare att barnfamiljer köper husbil. Med två inkomster och låga räntor är det inte en omöjlig investering. Även Bergholms har flera olika prisnivåer bland sina husbilar och här gäller det att hitta en rimlig nivå utifrån sin egen situation.

”Vi har Morelo för över 5 miljoner men vi tycker kanske att den viktigaste produkten vi har här det är Weinsberg-[hus]vagnarna – lätta - för 150-200 000 kr.”

Fler nyheter