Nyheter Husbil.se

Reportage från Elmia - del 3

Husbil.se 2017-09-19

Vi intervjuar Roger Albinsson – marknadsansvarig på Holiday Fritid AB och han märker en ökande trend att även yngre människor söker sig till campinglivet – något som gör arbetet extra spännande.

Expansiva Holiday Fritid har lager och kontor i Kållered och är ingen nykomling utan har funnits med i branschen i ca 28 år.

”Det är bara uppför varje dag och det är jätteroligt! Det är en bransch som bara ökar – och positivt är att det är inte bara - som det varit tidigare – äldre människor, utan det är yngre människor som kommer också och det är jätteroligt att se”, säger Roger Albinsson.

Praktiska lufttält

En av Holiday Fritids främsta produkter är Kampa lufttält – Kampa var de som uppfann lufttälten och tekniken kommer egentligen från kite-drakarna. De är störst på marknaden och har hållit på länge och utvecklat dem (10-15 år). Kampa är de som har kommit längst och har flest tillbehör.

”Och naturligtvis måste jag säga högst kvalitet. Och det kan jag säga faktiskt utan att skämmas, för de har bäst kvalitet. (…) så det är en fantastiskt rolig produkt att jobba med.”

Nyheter i tältvärlden

I år kommer det väldigt många nyheter – bland annat lite djupare tält. De har ökats från 2,5 till 3 meter. Det är även lite annan skärning på taket – tidigare har den varit rundad, men nu blir det mer husvagns-förtälts-stuk på det. Tälten passar både på husbil och husvagn och det som gör dem speciella är att de går snabbt att montera – ca 15 minuter från det att man stannar har man ett fullt fungerande förtält.

”Kampa är roligt att jobba med - börjar bli synonymt med lufttält faktiskt.”

Holiday Fritid är en uppstickare på tillbehörsmarknaden och den främsta konkurrenten Kama Fritid, som är enormt stora i Sverige. Den norska motsvarigheten heter Max Fritid och denna kedja har nyligen köpt upp Holiday Fritid - så det blir spännande att se hur företaget kan expandera framöver. När Holiday ingår i den gruppen får kunderna tillgång till en mängd fler produkter plus att företaget får mer muskler.

Fler nyheter