Nyheter Husbil.se

Sveriges 5-stjärniga campingar 2020

Husbil.se 2020-07-15

Varje år gör SCR (Sveriges camping- och stugföretagares riksorganisation) en bedömning av Sveriges campingplatser. I bedömningen finns ett stjärnsystem och högsta betyg är fem stjärnor! Här hittar du alla Sveriges femstjärniga campingar!

Läs den uppdaterade listan för 2021. 

Orsa Camping

Dalarnas första femstjärniga campingplats vid orsasjön med möjlighet till träning, pooler, familjeaktiviteter och en uppsjö av restauranger och caféer.

Ursand Resort och Camping

I Västergötland ligger Ursand resort och Camping som fick sin femte stjärna i år. Det är fullkittat med lekland, klätterland och golfbana.

Gustavsvik Camping

Gustavsvik Camping i Närke är hem för det kända äventyrsbadet Lost City. Även här hittar du golfbana och dessutom en hel relaxavdelning.

Böda Sand

Ut på Öland åker du om du vill besöka Böda Sand som ligger precis vid den vackra sandstranden (till och med Sveriges längsta sandstrand). After beach någon?

Pite Havsbad

För den som vill semestra norrut finns femstjärniga Pite Havsbad (även kallat Sveriges riviera). Här kan du gå på tivoli, spa eller besöka äventyrsbadet.

Kneippbyn Resort

Nära Visby på Gotland ligger Kneippbyn, barnens drömsemester. Här kan de få hälsa på i självaste Villa Villekulla och få testa på att sova i en trädkoja.

Apelviken

På västkusten, närmare bestämt i Halland finns Apelviken. Nära surfparadiset kan du lära dig att surfa och träna på din vattengympa.

Hafsten Resort

Vi stannar på västkusten och kikar istället på Hafsten Resort i Bohuslän. Här kan du åka zipline, bada med barnen på en barnvänlig strand, golfa, åka båt och klättra.

Ansia Resort

För den djurälskande camparen är Ansia Resort ett perfekt resmål. Nära Lycksele Djurpark hittar du denna pärla.

Västervik Resort

På Västervik Resort i Småland kan du både titta på vilda djur och åka skärgårdsbåt. För barnen finns det dessutom spännande skattjakter att delta i!

Årjäng Camping och Stugor Sommarvik

I natursköna Värmland hittar hittar du Årjäng Camping och Stugor Sommarvik. Låt barnen ha kul på minidisco, minigolfen eller varför inte i en av alla pooler?

Mötesplats Borstahusen

Vi tittar istället söderut och ser då Mötesplats Borstahusen i Skåne. Med sin närhet till Danmark och Köpenhamn, Landskrona Golfklubb och Skånes Djurpark är det ett populärt resmål.

Byske Havsbad

Byske Havsbad i Västerbotten är ett ultimat resmål för hela familjen såväl som kärleksparet. Här kan du checka in i en love cottage tillsammans med din +1.

Kronocamping Lidköping

I Västergötland vid Vänerns strand ligger Kronocamping Lidköping bara ett stenkast från Lidköpings centrum. Här kan du spela äventyrsgolf och gå på spa!

Daftö Resort

Sugen på en piratsemester? Då är Daftö Resort något för dig. Intill Kosterhavet, nära Strömstad kan ni gå på skattjakter, åka båt och pirata runt!

Sonjas Camping och Stugor

Äntligen på Öland har vi nått till Sonjas Camping och Stugor. Här kan du vara säker på sol och njuta av den i det stora poolutrymmet, eller varför inte på den vackra sandstranden?

Fler nyheter