Nyheter Husbil.se

Sveriges första hotellsvit på hjul!

Husbil.se 2020-07-08

När coronaviruset uppmanar oss att semestra på hemmaplan och på avstånd från andra så ökar intresset för att semestra på hjul. Volkswagen Transportbilar går därför ihop med Petter Stordalens Hobo Hotel och erbjuder resenärer ett unikt erbjudande - ett rullande hotellrum att köra var man vill. 

Under juli månad rullar, bokstavligt talat, konceptet 'Hotel California' ut. Med husbilarna California och Grand California vill Volkswagen Transportbilar och Hobo Hotel ge svenskarna möjlighet att kunna semestra vart man själv vill och samtidigt ta hotellstandarden med sig på resan.

- På grund av covid-19 och inställda utlandssemestrar har svenskarnas intresse för husbilar ökat markant de senaste månaderna och vi märker helt nya potentiella kunder. Att semestra med husbil är ett smidigt sätt att uppleva Sverige på och samarbetet med Hobo gör att våra husbilar sätts i en extra unik kontext, detta känns modernt och spännande, säger Maria Johnsson, Produkt- och Marknadschef på Volkswagen Transportbilar

Extrema tider banar väg för nya idéer och det nya samarbetet härstammar från behovet att utforska nya marker när gamla tas ifrån en.

- Nu mer än någonsin behöver man optimera sin kreativitet, hitta nya affärsmöjligheter och ha mod att våga ta oprövade vägar för att leverera relevans för sin målgrupp. Samarbetet med Volkswagen Transportbilar och restaurang TAK har landat i en fantastisk möjlighet för Hobo att kunna erbjuda ännu ett alternativ till sin semester i sommar, säger Lotta Brattin, VD på Hobo

Samarbetet inkluderar också restaurang TAK i Stockholm som kommer att bidra med en matkasse till de rullande hotellgästerna.

- Att vakna upp på en helt öde plats, och i gryningen laga gröt på gaskök är lika mycket lyx som ett restaurangbesök på en finkrog för mig idag. När jag fick frågan om vi kunde sätta ihop en matkasse med tillhörande meny till Hotel California gick jag verkligen igång. Känslan att dra iväg i en Folkabuss med hotellstandard och dessutom ha frukost och middagar planerade är obeskrivligt bra. Jag tror inte man kan få en bättre semesterupplevelse än så i sommar, säger Frida Ronge, kreativ ledare på restaurang TAK

Detta ingår i erbjudandet:


  • En fullt utrustad husbil med allt som ett designhotell kan erbjuda; krispiga lakan, täcke, kuddar, morgonrock, tofflor, hårfön, högtalare etc.
  • En specialkomponerad meny av stjärnkocken Frida Ronge med frukostar och middagar för hela uthyrningsperioden. Exempel på rätter: maxad havregrynsgröt med blåbär, mosad banan, mandelsmör och granola & ingefära shot. samt Svamp ramen med äggnudlar, stekt svamp och tofu, salladslök, nori, chiliolja och koriander.

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.