Nyheter Husbil.se

Vart är vi på väg? Till Sveriges husbilsvänligaste kommun 2020!

Husbil.se 2020-12-07

Vad har Mariestad gemensamt med Leksand, Ulricehamn, Oxelösund, Filipstad och Kiruna? Jo, alla kommuner var nominerade i kategorin “Sveriges husbilsvänligaste kommun 2020”. Och som första kommun tar Mariestad hem priset för andra gången!

Det är Husbilsklubben.se som håller i den årliga omröstningen och i år gick alltså priset ännu en gång till den charmiga småstaden precis vid Vänern. Staden har de senaste åren gjort en storsatsning för att vara ett attraktivt resmål för husbilsturister. Husbilsklubbens utmärkelse syftar till att uppmärksamma de kommuner som värnar om sina husbilsturister genom att aktivt främja de behov en husbilsturist kan tänkas ha. Det kan handla om allt från att vara tydlig med vart det finns ställplatser till hur turisterna blir bemötta i staden, samt hur tillgänglig informationen kring olika faciliteter är.

- Vi är otroligt stolta över att få den här utmärkelsen ännu en gång! Vi har i flera år medvetet gjort satsningar på ställplatser och utökad service för husbilsgästerna i Mariestads kommun - även tillsammans med privata aktörer, säger Johan Abrahamsson, kommunstyrelsens ordförande i Mariestad.

I kommunen, som innefattar städerna Mariestad, Sjötorp och Lyrestad, finns flera ställplatser och campingar vilka ofta är fullbelagda under hela sommarperioden - ett tydligt tecken på att detta är en populär destination bland turisterna. Välj mellan att bo centralt i Gästhamnen i Mariestad, nära golfbanan på Mariestads golfklubb eller precis vid Göta kanal i Lyrestad. Med en välkomnande och informativ hemsida kan du som turist enkelt ta del av aktiviteter och upplevelser, samt hitta den ställplats eller camping som bäst passar dig och dina behov för semestern.

- Statistiken över antalet gästnätter på ställplatserna runt om i kommunen vittnar om att husbilsgästerna gärna kommer till oss. Det ökar från år till år och de senaste två åren märker vi en tydlig trend att man också väljer att komma hit året runt, säger Anna Söderman, turismutvecklare, Mariestads kommun.

Med en ökande turism året om är Mariestad alltså den perfekta husbilsdestinationen oavsett årstid. Du kan lugnt ställa husbilen på någon av ställplatserna eller campingarna för att sedan utforska staden till fots eller från en cykelsadel. Cykla längs med Göta Kanal, strosa runt i Gamla stan, vandra i någon av kommunens 15 naturreservat eller besök nationalparken Djurö mitt i Vänern. Är du kulturintresserad kan du upptäcka Mariestads centrum genom en skulturpromenad där du får ta del av tio olika konstverk.

Mariestads kommun verkar ha förstått vad man behöver göra för att husbilsturister ska trivas. Med tydlig information kring boende och faciliteter kan du enkelt planera din semester i denna kommun. 

Fler nyheter