Nyheter Husbil.se

20 vackra ställplatser i Sverige

Husbil.se 2023-10-30

BETALT SAMARBETE MED MYCAMPER

Ska du åka på semester med husbilen och planerar ställplatser längs vägen? Vi ger dig några av Sveriges vackraste ställplatser och husbilsplatser. Saknar du eget campingfordon kan du hyra husbil, campervan eller husvagn hos MyCamper.

När själva resan är en del av resan är det också trevligt om upplevelsen blir perfekt. Det finns många vackra ställplatser och husbilsplatser för dig som prioriterar natursköna omgivningar och vacker miljö. En del ligger intill en hamn och andra lite mer lantligt. Många av ställplatserna har tillgång till el, servicehus med toalett och dusch och tömning av gråvatten.

Behöver du ett campingfordon inför semestern? Då kan du hyra husbil, campervan eller husvagn hos MyCamper – vilket är tryggt, enkelt och prisvärt!

Norra Hamnen Marina, Helsingborg

Norra Hamnen, Helsingborg

Norra Hamnen Marina är en hamn med ställplatser belägen i centrala Helsingborg med utsikt över hamnbassängen. Intill bryggorna finns det gott om restauranger och norrut finns fina grönområden och populära badplatser.

Ställplatsen har plats för 15-20 husbilar och har öppet året om. Under sommarsäsongen står du norr om HYC:s klubbhus och under vinterhalvåret söder om den. I avgiften ingår el, vatten och tillgång till toalett, dusch och bastu. Grill och diskmöjligheter finns i anslutning till klubbhuset.

Adress: Parapeten 6, Helsingborg
Säsong: Året runt

Lysekils Marina Basteviksholmarna, Lysekil

Lysekils Marina Basteviksholmarna

Lysekils Marina Basteviksholmarna är en liten båthamn och oas en mil norr om Lysekil. Du är omgiven av hav och granit så långt ökat når och kan njuta av hamnlivet, ta en promenad i fina omgivningar eller bada på någon av badplatserna.

Du står med husbilen på första parkett några steg från det glittrande havet. Det finns 43 platser och nio av dessa går att boka. Alla ställplatser har tillgång till el. Med ett servicekort får du tillgång till servicehuset med toalett, hwc, dusch och tvätt. Här kan du också fylla på vatten och tömma gråvatten.

Adress: Slättna Basteviksholmen, 453 92 Lysekil
Säsong: April-oktober

Bua Hamn, Bua

Bua Hamn

Bua Hamn är en ställplats i fiskeläget Bua som ligger norr om Varberg. Det är en ställplats som erbjuder solnedgång från första parkett. Du har nära till bad, fina promenadslingor, utegym, livsmedelsbutik, apotek och restaurang.

Det finns 39 ställplatser och du parkerar husbilen på asfalt. Serviceanläggningen har toalett, dusch, tvättstuga och kök och det finns bra grillplatser. När du parkerar här har du tillgång till en gråvatten- och latrintömningsstation och miljöstation för hushållssopor, glas och metall.

Adress: Hamnvägen 2, 432 64 Bua
Säsong: Året runt

Ställplats Bananpannkakan Höganäs, Höganäs

Ställplats Bananpannkakan Höganäs ligger vackert på en liten gård sju mil öster om Höganäs i Skåne och drivs av värdparet Micke och Birgitta. Det är en lugn och mysig ställplats med lösgående hönor, ankor och gäss. Hit är alla över 35 år som reser utan barn välkomna och det går att boka ställplats i förväg. Härifrån är det nära till både golfbanor och naturreservatet Svedberga.

Ställplatsen har plats för 18 husbilar och alla har el. Du har tillgång till toalett, dusch och diskmöjligheter och septittömning. Ställplatsen erbjuder även pool, jacuzzi och har bra grillmöjligheter. Som välkomstpaket får alla ett paket med två ägg och en banan så att du kan göra din egna bananpannkaka – kul koncept!

Adress: Täppeshusvägen, Höganäs
Säsong: Året runt

Stegeborgs Hamn, Stegeborg

Stegeborgs hamn.

Stegeborgs Hamn är en stor och fin ställplats i hamnen intill Stegeborgs slottsruin utanför Söderköping. Du står med husbilen med havet som närmsta granne och vacker utsikt över hamnen och de gamla slottsruinerna. I hamnen finns även Stegeborgs Hamnkrog, Trädgårdscaféet och en glasseria.

Ställplatsen har plats för 57 husbilar som står på grus med egen gräsmatta och alla har eget eluttag. Det finns flera olika områden att välja mellan – den lyxigaste ställplatsen har delvis insynsskyddad uteplats, trädäck, egen köksö och diskho och privat dusch. Du har tillgång till servicehuset på Slottsholmen där det finns toalett och dusch. Ställplatsen går att förboka mot en liten bokningsavgift.

Adress: Stegeborgs Egendom 1, 614 97 Söderköping
Säsong: Året runt

Destination Apelviken, Varberg

Destination Apelviken.

Den femstjärniga campingen Destination Apelviken ligger precis intill havet nära Varbergs centrum. Varberg lockar med några av Sveriges bästa sandstränder, naturen är magisk och atmosfären avkopplande.

Här bor du med husbilen på en särskild husbilsplats inne på campingen. Husbilsplatserna är generösa och omgivna av mycket grönska. Du har tillgång till toalett, dusch, dricksvatten och latrintömning. Dessutom campingens breda utbud av aktiviteter, pool och restauranger. Det går att förboka husbilsplatsen.

Adress: Sanatorievägen 4, 432 53 Varberg
Säsong: Året runt

Sunset ställplats Borgholm, Borgholm

Sunset ställplats

Sunset ställplats ligger intill havet ett stenkast från Borgholms gågata som lockar med ett brett utbud av butiker, restauranger och caféer. Här får du en oförglömlig solnedgång över vattnet.

Ställplatsen har 33 platser för husbilar i olika storlekar. På området finns ett servicehus med tillgång till toalett och dusch. Tömnings- och påfyllningsstation ligger en kilometer från ställplatsen. Sunset ställplats har öppet året om, med undantag när det är snö. Under vintersäsongen hänvisas de som vill ha el och servicehus till Borgholms Badhus.

Adress: Hamnvägen 18, 387 31 Borgholm
Säsong: Året runt

First Camp Ställplats Råå vallar, Helsingborg

First Camp Ställplats Råå vallar

First Camp Ställplats Råå vallar är en camping belägen i Helsingborg med havet som närmsta granne. De 12 ställplatserna ligger med bästa läge och har en vacker utsikt över vattnet och Danmark.

Ställplatsen ligger vid campingens infart, utanför bommar vilket gör att du inte har tillgång till el, servicehus eller poolområde. Men du har tillgång till toalett och kan tömma och fylla på färskvatten gratis.

Adress: Kustgatan 95, 252 70 Råå
Säsong: Året runt

Höganäs hamn, Höganäs

Höganäs hamn är en vacker ställplats i Höganäs med utsikt över Öresund och Danmark. I närheten av hamnen finns ett brett utbud av butiker, restauranger och livsmedelsbutik. Det finns även tillgång till lekplats och badstrand med brygga. Vid den vindskyddade sittplatsen kan du grilla.

Det finns 35 ställplatser på asfalt och de flesta har el. Du har tillgång till båtklubbens och roddklubbens servicebyggnader med toalett och dusch, färskvatten och tömning av grå- och svartvatten. 

Adress: Småbåtshamnen 9, Höganäs
Säsong: Juni-augusti

GateBison, Hjo

Bisonfarmen i Gate är en populär ställplats på Mobolets Gård i Hjo belägen utmed Vätterns västra sida. Du får en fantastisk utsikt över sjön och står med husbilen i vackra miljöer bland välskötta hagar och böljande kullar. Gården har restaurang med fullständiga rättigheter, gårdsbutik med lokalproducerade produkter och du kan följa med på en guidad tur för att få närkontakt med en bisonoxe. I området finns också gott om skogsstigar att promenera på.

På ställplatsen finns 20 platser varav 10 går att boka i förväg. I alla platser ingår wc, dusch, el, färskvatten och tömning av gråvatten och latrin i alla platser. Platserna är på en grusplan.

Adress: Mobolets Gård, 544 94 Hjo
Säsong: Året runt

Sagaliden, Bergsjö

Sagaliden.

Sagaliden är en liten plats som ligger vid Storsjön i Hälsingland omgiven av vandringsleder och promenadstigar. Sagaliden drivs av Gårdar i Nordanstig som är ett litet företag som arrangerar kurser i smide och timring. Här bor du med husbilen bland frigående höns i lugna och fina miljöer. Det finns en hundra meter lång sandstrand och bryggor för den som vill ta ett dopp i Storsjön. Gäster kan kostnadsfritt låna roddbåt, kanot och flytväst gratis.

Det finns 15 ställplatser för husbil med tillgång till el, wifi, eget trädäck precis intill stranden och rent vatten. I huvudbyggnaden finns wc, dusch, samlingssal, lobby, bibliotek, takterrass, växthus samt vedeldad bastu. Ställplatsen har även tillgång till utekök och utedusch och eldplats. På området finns tömning av gråvatten och latrin samt källsortering. Alla ställplatser går att förboka.

Adress: Sagaliden 1, 829 51 Bergsjö
Säsong: April-oktober

Grand Cirkus Hotel, Malmö

Vill du bo på en annorlunda ställplats i Malmö kan du göra det hos  Grand Cirkus Hotel. Hotellet har ett spännande cirkuskoncept och förutom att bo i egen husbil har du möjlighet att göra det i färgglada cirkusvagnar. Varje vagn är ett eget rum och alla 12 är inredda med olika teman.

Ställplatsen har plats för tio husbilar och förbokas. I priset ingår el och tillgång till faciliteter som toalett, dusch, kök och minilivs som du hittar i en av cirkusvagnarna.

Adress: Södra Bulltoftavägen 51, 212 22 Malmö
Säsong: Maj-oktober

Fotö gästhamn, Fotö

Vill du besöka Fotö med husbil kan du parkera på ställplatsen i Fotö gästhamn. Fotö är en genuin västkustö med pittoreska skärgårdshus långt ut i kustbanden där hav möter himmel.

Ställplatsen har 43 platser för husbilar belägna på en asfalterad plan med närhet till havet. Du har tillgång till el, vatten, miljöstation och wifi. I servicehuset finns toalett, dusch, tvättstuga, diskrum, septivask och gråvattentömning. Runt hamnen finns det tre grillplatser med bra sittmöjligheter. Det finns också flera fina badplatser för dig som vill njuta av sol och bad under semestern.

Adress: Vändstigen 7, 475 45 Fotö
Säsong: Juni-september

Bauergården, Bunn

Bauergården är ett litet och vackert hotell beläget i Bunn mellan Gränna och Jönköping. Hotellet har konferenslokaler, ställplats, bastu, brygga, restaurang, utomhusgym och fina vandrings- och cykelleder. Ställplatsen är stor, modern och fullt utrustad vilket ger dig en bekväm husbilssemester. Den ligger med ett fint läge vid sjön Bunn mitt i den sagolika natur som John Bauer hittade inspiration till sina trolska illustrationer.

Det finns plats för över 70 husbilar på antingen grus, konstgräsmatta eller naturgräs. Alla ställplatser har tillgång till el, servicehus, färskvatten och kan tömma grå- och svartvatten.

Adress: Bauergården, 563 93 Gränna
Säsong: April-december

Hönö Klåva Gästhamn & Ställplats, Hönö

Hönö Klåva Gästhamn & Ställplats är en båt- och fiskehamn på Hönö i Göteborgs norra skärgård. Ställplatsen finns längst in i hamnen vid kajen med en vacker utsikt över havet. I närheten finns butiker, restauranger, caféer och matbutiker.

Under högsäsong har ställplatsen 60-80 platser och under lågsäsong erbjuds 25 platser. Du står med husbilen på asfalt. Det finns el vid varje anvisad plats, wifi, färskvatten, diskmöjligheter och sophantering. I servicehuset finns toalett, dusch, tvättmaskin och torktumlare. Här har du även möjlighet att tömma grå- och svartvatten.

Adress: Öckerövägen 1, 475 42 Hönö
Säsong: Året runt

Hotell & Spa Lögnäs Gård, Laholm

Hotell & Spa Lögnäs Gård är ett familjärt spa- och konferenshotell med djur och natur runt knuten. Hotellet ligger fint mellan Båstad och Laholm med en trevlig ställplats för husbilar. Vill du få en extra lyxig semester kan du boka till spa, middag i restaurangen, frukost och entré till Barnens Löganäs. Det går också att uppgradera till ett husbilspaket och få extra allt.

Här finns 30 ställplatser med el och några fler utan. I servicehuset har du tillgång till flera bekvämligheter som toalett, dusch, disk, kyl och frys, tvättmaskin och strykjärn. På ställplatsen kan du fylla på färskvatten och tömma spillvatten och latrin.

Adress: Lögnäs 62, 312 96 Laholm
Säsong: Året runt

Skallkrokens Båtsällskap

Skallkrokens Båtsällskap är en ställplats i hamnen i Haverdal i Halmstad kommun. Här parkerar du med vacker utsikt över havet.

Ställplatsen har plats för tio husbilar, alla med eget eluttag. Du har tillgång till el, toalett, dusch och latrintömning.

Adress: Kustgränd 1, 305 71 Haverdal
Säsong: Året runt

Stenåsa Stugor & Camping, Öland

Stenåsa Stugor & Camping är en naturskön camping belägen mitt i världsarvet på sydöstra Öland. Här bor du vid en sandstrand med vacker vy över Östersjön, granne med Alvaret.

Husbilsplatserna ligger på området ”Alvaret” och du kommer att få en strålande utsikt och underbara solnedgångar. Det går det att stå med eller utan el. Du har tillgång till campingens servicehus med toalett, dusch, kök och tömning av gråvatten och toakassett.

Adress: Slagerstad 301 38662, Mörbylånga
Säsong: April-oktober

Tjusby ställplats, Öland

Tjusby ställplats

Tjusby ställplats ligger tio kilometer öster om Borgholm på östra sidan av Öland. Tjusby är särskilt känd för sin långa rad med sju stycken väderkvarnar. Ställplatsen är på en före detta mjölkgård intill en vacker äng. Här finns tillgång till boulebana, fina vandringsleder och bra grillmöjligheter. Det finns cykel att låna om du vill cykla till strandängarna. Ställplatsen har öppet året om och är en perfekt utgångspunkt för dig som vill utforska omgivningarna.

Du har tillgång till 20 ställplatser på antingen konstgräs eller gräsunderlag. Det finns el, toalett, dusch, dricksvatten och wifi. Tömnings- och påfyllningsstation finns i cirka tio kilometer bort, på Kapelluddens Camping i Borgholm.

Adress: Tjusby 11, 387 93 Borgholm
Säsong: Året runt

Sandhamn Marine, Torhamn

Sandhamn Marine

Sandhamn Marine är en ställplats Jämsjö mellan Kalmar och Karlskrona. Den ligger fint intill havet med utsikt över gästhamnen.

Ställplatsen har 50 ställplatser varav 30 har tillgång till el. I huvudbyggnaden finns kontor och butik och på området finns restaurang och café. I servicebyggnaden har du toalett, dusch och tvättstuga och möjlighet till avloppstömning. Ställplatsen har cyklar att låna ut för dig som vill ta dig runt området snabbt och smidigt.

Adress: Brändaskärsvägen 4, 370 42 Torhamn
Säsong: Året runt

Saknar du eget campingfordon kan du hyra husbil, husvagn eller campervan hos MyCamper. Det är en förmedlare där du kan hyra campingfordon från privatpersoner nära dig. Vill du testa på campinglivet har du möjlighet att välja mellan ett stort utbud av campingfordon.

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.