Nyheter Husbil.se

Trion med en ”ljus” framtid

Husbil.se 2019-02-14

Efter premiärvisningen i Düsseldorf finns det inga tvivel om att om att Arto modellerna 88 LF, 88B och Flair 920 EK har tagit marknaden med storm. I kombination med deras gemensamma lyxiga inredning och den nya designen ”Verade Oak - Modern Line” har efterfrågan ökat enormt.

Har man ett brinnande intresse för husbilar så har man med högsta sannolikhet hört talas om den beryktade husbilsmässan, Caravan Salon i Düsseldorf. Med över 190,000 kvadratmeters hallyta och över 2000 fritidsfordon utgörs detta till en av världens största fordonsmässor. Detta bekräftades då deras 57:e utställning gav ett rekord på över 240,000 besökare 2018. 
Men det var dock inte besökarantalet som stal allt rampljus.

Niesmann + Bischoff ställde upp med de tre modellerna, Arto 88LF, 88B och Flair 920 EK som visade sig bli en succé.

Arto 88 LF som kombinerar det rymliga lyxbadrummet med en wellness-dusch, separat toalett och omklädningsdel samt den 150 centimeter breda queensbädden har gjort modellen till den mest beställda Niesmann+Bischoff planlösningen på tandermaxel i hela Europa.

Även Arto 88B stod sig starkt på mässan.

Detta är nämligen lyxsegmentets enda Fiat Ducato-baserade modell med bar-planlösning. Invändigt slås man av det utrymme som åstadkommits med soffans raka linjeföring. Till komforten ombord bidrar även det lyxiga badrummet, det utdragbara barbordet och de två enkelsängarna – båda med en bekväm längd på hela två meter.

Oavsett vilken mässa i Europa man har besökt, har Flair 920 EK verkligen utmärkt sig, och är för närvarande den bästsäljande modellen i denna serie. Till de egenskaper som utmärker denna modell hör bland annat köket. Arbetsytan i köket kan enkelt kan dras ut upp till 45 centimeter. I kombination med den direkt anslutande, raka sittgruppen uppnås en unik känsla av rymd. Det praktiska sideboardet med skjutbar skiva intill entrédörren, och soffan på den motstående sidan, understryker känslan av rymd och ger dessutom extra förvaringsutrymme. Som tillval kan sideboardet dessutom, från och med kommande sommar, fås med ett inbyggt praktiskt kylskåp på 45 liter. Ombord finns också ett wellness-badrum med regndusch och dörrar av äkta glas. De 206 centimeter långa enkelsängarna ger extra hög sovkomfort, och under dessa kan man få de populära, skjutbara garderoberna. Som tillval kan sittgruppen förses med en fjärde bälteförsedd passagerarplats.

Att efterfrågan av dessa husbilar skulle trycka på så hårt var inget som fanns med på radarn.

- Vi hade knappast förväntat oss att ruschen efter de tre modellerna redan från början skulle vara så stor, säger Niesmann+Bischoffs vd Hubert Brandl. Samtidigt konstaterar han, med en blick in i bilen, att när det gäller inredningen har kombinationen med ljus ek hamnat högst på önskelistan hos alla köpare.

– Vår nya design ”Verade Oak – Modern Line” har på kort tid blivit en verklig favorit, och en aktuell utvärdering talar om stora volymer. Mer än 80 procent av alla Arto och Flair av årsmodell 2019 kommer att levereras med denna ljusa kombination.

Läs mer om Arto-modellerna här

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.