Nyheter Husbil.se

Uppblåsbara förtält allt mer populära

Husbil.se 2017-12-26

De har funnits på campingmarknaden i några år, men det är först på senare tid som de slagit igenom på allvar. De uppblåsbara förtälten är här för att stanna.

En mängd fabrikat, färger och storlekar – efter en smygstart på marknaden har de uppblåsbara förtälten tagit husvagns- och husbilscamparna med storm. Den främsta fördelen? Att slippa krångel och spara tid! De första lufttälten kom till marknaden 2013 men det var först under 2016 som de fick sitt egentliga genombrott. Tältet är det perfekta alternativet för folk på resande fot som ofta monterar upp och ner sitt förtält. Monteringen av förtältet är för många det tråkigaste och, i vissa fall, mest relationskrävande med hela campingsemestern. Tanken på att få slippa krångla med förtältet och stänger det första de gör vid ankomst till campingen har kanske slagit många. Eftersom tälten använder sig av lufttuber som blåses upp med handpump eller elektrisk pump ger det en snabb och enkel uppsättning och nedmontering – utmärkt för att imponera på campinggrannen.

Enkelt: Lätt att montera och perfekt för helgcampare som inte står still på samma plats under en längre tid

Snabbt: det är inte bara enkelt att montera tältet, det går även väldigt snabbt. Att sätta upp ett lufttält tar endast några minuter. Och, som vi alla vet, tid är pengar.

Smart: med ett uppblåsbart förtält sparar man både vikt och utrymme då man slipper alla stativ och allt ryms i samma förpackning.

Hållbart: en fråga många ställer sig är hur hållbar konstruktionen är. En av tillverkarna, Kampa, hävdar att konstruktionen är ”otroligt stark” och att den vid normal användning inte ska kunna skapa problem. Luftslangarna sitter bra skyddade och vid ett eventuellt läckage på en av slangarna är det enkelt att koppla bort denna från de andra.

Att tänka på:

Tänk på att de uppblåsbara tälten är dyrare än vanliga förtält – ett tält kan kosta från cirka 3000 till 17 000. Värdera därför kostnaden i det du sparar i tid och kraft och gör en egen bedömning om var ni står. Se också till att kontrollera så du får rätt storlek på ditt tält. Mät hur brett tält du kan ha och tänk på att kederlisten ska vara rak så länge det går. Därefter trär du in tältet i kederlisten, hittar en placering du är nöjd med och pumpar upp tältet i ett eller flera ingångshål. I detta klipp nedan demonstrerar Roger Albinsson från Grossistföretaget Holiday Fritid hur det uppblåsbara tältet Kampa Rally Air sätts upp.

Fler nyheter