Bästa gasol/12 volt
Frysbox Sunwind Ventus 70 L gasol/12v/230v

En kompakt och rymlig frysbox för husbil.

Produktegenskaper

  • Drivs av gasol eller 12/230 volt
  • Frysbox med stor kapacitet
  • Öppnas ovanifrån

Produktöversikt

Frysboxen Sunwind Ventus har en kapacitet på 70 liter och är en kompakt och rymlig frys till husbilen. Frysen håller dina matvaror och glass frysta under hela semestern. Den drivs av både gasol, 12 volt och 230 volt vilket ger dig en större frihet att själv bestämma när och om du vill belasta husbilens batteri.

Kapacitet: 70 liter

Storlek: B 65 cm x D 51 cm x H 66 cm

Vikt: 37 kg

Gasförbrukning: 12 gram/timme


Bästa mindre modell
Kyl- & frysbox Sunwind Parago 20 Lux 12/24v

En mindre och lätt kombinerad frys- och kylbox.

Produktegenskaper

  • Kombinerad kyl/frys
  • Drivs av 12/24 volt
  • Temperaturen kan styras av en app

Produktöversikt

Sunwinds kombinerade kyl- och frysbox Parago 20 Lyx drivs av 12 volt och kan kopplas in i husbilens eluttag. Det är en kompressordriven kyl- och frysbox med en kapacitet på 20 liter, välisolerad och tystgående. Frysen är enkel att ta med tack vare hjul och handtag. Du kan styra temperaturen genom en app till din smartphone. Det går även att köpa till en omvandlare så att du kan använda frysboxen till 230 volt.

Kapacitet: 20 liter

Temperatur: -18 grader till +10 grader

Storlek: B 57 cm x D 32,5 cm x H 32 cm

Vikt: 12,5 kg


Bästa appstyrda
Dometic Group CoolFreeze CFX 50W Kylbox EEK

En kombinerad kyl- och frysbox för husbil med hög kylkapacitet.

Produktegenskaper

  • Kombinerad kyl/frys med korginsats
  • Drivs av 12/24/110/230 volt
  • Temperaturen kan styras av en app

Produktöversikt

Dometic Group CoolFreeze CFX är en kompressordriven kombinerad kyl- och frysbox som håller din frysta mat fryst under hela semestern. Den är tyst och kompakt med en kapacitet på 46 liter. Den har en uttagbar korginsats. Du ställer själv in hur temperaturen ska vara, något du kan göra via en app till din smartphone. Frysen har ett ordentligt lås så att maten inte ska åka ut under körningen. Frysboxen finns i flera storlekar.

Kapacitet: 46 liter

Temperatur: -22 grader till +10 grader

Storlek: B 72,5 cm x D 47,1 cm x H 45,5 cm

Vikt: 20,4 kg


Köpguide: Så väljer du rätt frysbox till husbil

Förvara dina frysta matvaror under husbilssemestern på ett tryggt sätt i en liten frysbox. Det finns många fördelar till varför du ska köpa en frysbox och flera modeller att välja mellan. 

Fördelar med en frysbox till husbil

Det finns många fördelar med att ha en frysbox i husbilen. Du behöver inte gå till affären lika ofta eftersom du enkelt kan ta upp mat ur frysen för tillagning, vilket är både mer miljövänligt och prismedvetet. Du kan ha frysta bär till frukostyoghurten, färdiga maträtter till en enklare lunch och bröd som lätt annars blir dåligt uppe. I frysboxen kan du även förvara glass till barnen, is att kyla drickan med och frysklampar om du ska ta med en kylbox på picknick.

Frysbox för 12 volt

Det vanligaste sättet att driva en frysbox genom är med husbilens elektricitet. Då är det bra att välja en liten frysbox för 12 volt som är anpassad till husbilens batteri. Vissa modeller kan du med en adapter ansluta till ett vanligt 230 voltsvägguttag om du vill kunna använda den hemma. Vill ha en energisnål frysbox ska du välja en som benämns med många plus, till exempel A+++.

Frysbox med gasol

Det finns också små frysboxar som drivs av gasol. Då är du inte beroende av husbilens eller campingens el. Väljer du en gasolfrysbox är det också bra att köpa ett gaslarm som varnar om gasläckage skulle uppstå.

Kombination av frys och kyl

Det finns flera modeller av frysboxar som du kan reglera temperaturen på. Då kan du antingen använda den som kyl eller frys. Med en lätt vridning gör du om frysen till en kyl om det behovet skulle uppstå.

Kyl med inbyggd frys

Är du inte behov av mer än ett mindre frysfack kan du istället välja ett kylskåp med inbyggd frys. De flesta mindre kylskåp med frys till husbil har ett frysfack på 5-10 liter. På så sätt sparar du också plats i husbilen.

Frysboxens temperatur och kapacitet

En frysbox kan vanligtvis ligga på runt 18-22 minusgrader, vilket gör att den håller kylan lika bra som ett vanligt frysskåp. Att frysa ner matvaror som inte redan är frysta kräver dock mer av frysboxen. Kylan påverkas också av den omgivande temperaturen, men är frysboxen välisolerad klarar den att hålla lägre temperaturer.

Fundera på hur mycket fryskapacitet du behöver ha och hur mycket utrymme du har för frysboxen. Har du bara lite plats att avvara kan du välja en kompakt frysbox som inte tar mer plats än den behöver, men som samtidigt ger dig möjlighet till mycket förvaring. Det finns frysboxar till husbilar och husvagnar som har en kapacitet från 20 till 70 liter. Tänk också på frysboxens vikt eftersom husbilens maxvikt spelar roll – lastar du husbilen för tungt har du kanske inte behörighet att köra den. Vissa frysboxar har urtagbara korgar för enklare hantering av maten. Många frysboxar öppnas med luckan uppåt, så tänk gärna över din placering så att du också lätt kommer åt innehållet. 

Köp en liten frysbox till husbilen.

Läs också: Välj rätt kylbox 12 volt

Läs också: Välj rätt 12 volts kylskåp till husbilen

Läs också: Välj rätt gasolkylskåp till husbil

Läs också: Den bästa frysboxen 2020


Redaktionen
Husbil.se