Nyheter Husbil.se

Bästa recepten för campare

Husbil.se 2019-08-06

Det är inte alltid helt enkelt att veta vad man ska laga när man är ute på språng i sin husbil eller husvagn. Dessutom har man oftast inte mer än en platta till sitt förfogande. För att hjälpa alla er sommarcampare med matlagningen under semestern har vi samlat ihop lite tips!

Tipsen kommer från ingen mindre än självaste Jens Linder. Han är matjournalist och kock och en mycket framgångsrik sådan. I ett reportage i DN delger han oss sina favoriträtter man kan laga med bara en platta.

Omelett

Enligt Linder är en matig omelett den ultimata rätten att tillaga i en husbil eller en husvagn där man bara har en platta. Hans tips är att göra den så matig som möjligt. Det betyder att lägga till grönsaker och kanske till och med skinkbitar om det faller dig i smaken. Linder menar också att hemligheten ligger i bra råvaror. Se till att tomaterna är mogna och saftiga. Han rekommenderar bifftomater för bästa resultat. Paprikorna i sin tur ska gärna vara små och smakrika.

Tallrikslax

Vad i hela friden är tallrikslax? Jo, såhär; förr i tiden när man inte hade så mycket plats att tillaga sin mat på var det vanligt att man tillagade flera saker samtidigt på samma platta. Alltså, om man kokade potatis ställde man en tallrik med fisk ovanför och så fick fisken tillagas med hjälp av potatisens värme. Linder väljer att servera tallrikslaxen med färskpotatis och gräslökssmör.

Vårkyckling

Kyckling är inte bara gott utan också praktiskt. Linder tipsar om att laga vårkyckling med rabarber. Att blanda rabarber med salt mat är ett vinnande koncept. De bidrar med en aromatisk syra som kompletterar kycklingen perfekt. Tricket är att inte bryna kycklingen på vanligt vis utan tillagar den på en mildare vis. En ljuvlig försommarrätt!

Soppa

När du ska laga mat på sommarsemestern och du reser i en husbil eller husvagn är det viktigt att ta vara på varenda centimeter och råvara. Ingenting får gå till spillo. Visste du att man kan laga soppa på kokspadet från potatis? Det rekommenderar i alla fall Linder. Han tycker också att du ska hyvla i de grönsaker du har närheten så får du en härlig sommarsoppa att avnjuta på din resa.

Förutom de här rätterna finns det vissa andra fiffiga knep som kan vara bra att veta om när man ska laga mat med begränsat utrymme:

  • Marinera saker i plastpåsar
  • Koka ägg tillsammans med andra saker, till exempel potatis eller pasta
  • Byt ut dina krukväxter i husbilen eller husvagnen mot färska kryddor istället
  • Låt grönsaker ångkokas i en sil ovanför det du kokar i kastrullen

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.