Nyheter Husbil.se

Bokningsbara ställplatser i Skåne

Husbil.se 2024-06-03

Om du är sugen på att upptäcka Skåne i sommar finns det många trevliga ställplatser och husbilsplatser där du kan parkera husbilen. Vi tipsar om ställplatser i Skåne som du har möjlighet att förboka.

I Skåne finns det många bokningsbara ställplatser för dig med husbil.

Ska du spendera semestern med husbil i Skåne i sommar? Om du vill vara säker på att få plats på en särskild ställplats eller husbilsplats inne på en camping finns det ibland möjlighet att förboka denna. En fördel med att kunna förboka ställplatsen är att du vet att du garanterat får plats – och inte behöver åka vidare för att leta efter ett nytt ställe att spendera natten på. De flesta erbjuder bokning via onlinetjänst, telefon, e-post eller en app. Går det inte att förboka kan betalningen istället ske på plats via till exempel en betalautomat eller en reception.

Här kan du boka ställplatser och husbilsplatser

Falsterbo Camping Resort, Falsterbo

Falsterbo Camping Resort.

Falsterbo Camping Resort är en camping som ligger vackert bara några hundra meter från en vit sandstrand i Falsterbo. Campingen erbjuder aktiviteter för hela familjen som lekplats med studsmatta, sandslottstävling, minigolf, träningspass, kitesurfing, vandring, cykling och fågelskådning. Du bor med husbilen på en av de 30 bokningsbara ställplatserna inne på campingområdets sydösystra område. Ställplatserna har en hårdyta för hjulen, du har tillgång till el och nära till latrin- och gråvattenstation. På campingen finns servicehus med dusch, toalett, tvättstuga, kök och wifi.

Pris från: 330 kr
Antal husbilsplatser: 22 st
Antal med elektricitet: 22 st
Säsong: 1/3 - 30/11

First Camp Sibbarp-Malmö, Malmö

First Camp Sibbarp-Malmö.

First Camp Sibbarp-Malmö ligger fint i Malmö med en vacker utsikt över Öresundsbron och här kombinerar du din citysemester med avkoppling på stranden. Du bor på en av campingens husbilsplatser inne på området. Campingen erbjuder saker att göra för hela familjen och du kan till exempel hyra segway, cykel och trampbil och spela minigolf.

Pris från: 320 kr
Antal husbilsplatser: 26 st
Antal med elektricitet: 26 st
Säsong: Året om

First Camp Åhus-Kristianstad, Åhus

First Camp Åhus-Kristianstad

First Camp Åhus-Kristianstad är en camping belägen i Åhus längs den skånska östkusten, ett stenkast från Täppets vita strand och havet. På campingen finns det något att göra för stora som små campare och du kan ta del av både en hisnande höghöjdsbana, lekplats och äta gott på restaurangen. På området finns ett flertal bokningsbara husbilsplatser som är asfalterade och har tillhörande uteplatser.

Pris från: 310 kr
Säsong: Året om

Tobisviks Camping, Simrishamn

Tobisviks Camping är en camping i Simrishamn – mitt på fantastiska Österlen. Campingen erbjuder aktiviteter som tennis, beachvolley, fotboll, boule, minigolf och du har nära till Tobisviksbadet. För barnen finns hoppborgar, skattjakt, sandslottstävling, minidisco och barnklubb. De bokningsbara ställplatserna hittar du på den södra delen av campingen mellan campingtomterna och Tobisviksbadet. Här står du med husbilen på gräs som underlag och elen är inkluderat i priset. Du kan tömma och fylla på vatten och har tillgång till dusch, toalett, tvättstuga och kök.

Pris från: 315 kr
Antal ställplatser: 20 st
Antal med elektricitet: Info saknas
Säsong: Juni-augusti

Östra Göinge GK, Knislinge

Östra Göinge GK är en golfklubb på Göingebygden i utkanten av Knislinge och hör till en av Skånes allra bästa. Här finns 12 ställplatser avsedda för både husbil och husvagn, där åtta finns på rangen och fyra är på parkeringen. Alla platser är med el och går att förboka. Du har tillgång till toalett, dusch, färskvatten och restaurang.

Pris från: 200 kr
Antal ställplatser: 12 st
Antal med elektricitet: 12 st
Säsong: April-oktober

Osby, Hässleholm

Osby Camping ligger i den lilla byn Osby i norra Skåne, norr om Hässleholm. Det är en camping för dig som vill ha naturen nära när du campar. Här kan du hyra kanot, trampbåtar och roddbåtar eller fiska i den vackra Osbysjön. Campingen har runt 100 campingplatser för husvagn och husbil, där 86 av dem går att få med el. Du kan antingen bo vid skogen eller precis intill sjön.

Pris från: 320 kr
Antal ställplatser: 100 st
Antal med elektricitet: 86 st
Säsong: Året runt

Jägersbo Camping, Höör

Jägersbo Camping är en året runt-öppen anläggning i Höör, belägen norr om Ringsjön vid Sätoftasjön. Dessutom ligger Skånes djurpark endast tio minuter bort. Det finns möjlighet att hyra trampbåt för att ta sig ut på sjön och i minilivsbutiken säljs det nybakat bröd på sommaren. Du bor med husbilen på en av de utvalda bokningsbara husbilsplatserna inne på campingen. Här finns ett modernt servicehus som erbjuder både hunddusch och barnrumsduch.

Pris från: 440 kr
Antal husbilsplatser: 12 st
Antal med elektricitet: 12 st
Säsong: Året om

Grottbyn - Skånes Djurparks Camping, Höör

Grottbyn - Skånes Djurparks Camping ligger två kilometer norr om Höör och granne med Skånes Djurpark. När du bokar boende här får du 20 procents rabatt på dina djurparksbiljetter. Här bor du med husbilen på en av campingtomterna, alla med el. Det finns även en stor yta för dig som klarar dig utan el. Precis utanför receptionen hittar du också två ställplatser utan el. I de två servicehusen finns tvättstuga, bastu, kök, toaletter och duschar. Du har även tillgång till dricksvatten och latrintömning.

Pris från: 225 kr
Antal ställplatser: 120 st
Antal med elektricitet: 100 st
Säsong: Året om

Ekogårdens ställplats, Simrishamn

Ekogården är en ställplats mellan havet och Gyllebosjön, nära Mandelsmanns gård, Forsemölla och Skräddaröds by. Gården har drivits i ekologisk regi sedan 1996 och du får en riktig natur- och jordnära upplevelse och familjär atmosfär. Ekogården har ställplatser för husbil och husvagn – både för korta och långa perioder. Det finns både kanoter och cyklar att hyra för dig som vill upptäcka omgivningarna.

Pris från: 200 kr
Antal ställplatser: 35 st
Antal med elektricitet: 17 st
Säsong: 1/6 - 30/9

Båstads Camping, Båstad

Båstads Camping ligger där Bjärehalvön möter havet i sommarparadiset och tennisfavoriten Båstad. Du bor med husbilen på ställplatser som alla är plana och grästäckta. De bokningsbara ställplatserna ligger innanför bommarna längst ner på campingområdet medan drop in-platserna är belägna utanför. Alla ställplatsgäster får tillgång till campingens faciliteter och du får kostnadsfritt fylla på dricksvatten och tömma latrin och gråvatten. Det finns en restaurang med fullständiga rättigheter och bland aktiviteterna finns äventyrsgolf, boule och lekplats.

Pris från: 295 kr
Antal husbilsplatser: 48 st
Antal med elektricitet: 48 st
Säsong: Året om

Populära ställplatser och husbilsplatser som inte går att förboka online

First Camp Ställplats Råå Vallar, Helsingborg

Skepparslövs GK, Skepparlöv

Lundåkrahamnen, Lundåkra

Se alla ställplatser i Skåne

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.