Nyheter Husbil.se

Branäs öppnar för säsongen med buller och bång!

Husbil.se 2018-12-17

Det är en öppning som går in i historien för Branäs i år. Den 14 december öppnar nämligen anläggningen både tidigare än någonsin förut och dessutom med fler backar än någonsin tidigare. 19 nedfarter, 13 liftar två åkband lägger upp för en succéstart på säsongen.

Branäs drivs av Branäsgruppen som minst sagt har en del erfarenhet att skryta med när det kommer till att driva skidanläggningar. Branäs är nämligen inte Branäsgruppens enda skidanläggning som öppnar samma helg utan också: Vallåsen, Storstenshöjden, Ulricehamn Ski Center och Tolvmannabacken. Branäsgruppens andra boendeanläggning, Kungsberget, öppnade redan 1 december.

Branäs VD, Anders Kjällström uttrycker sig så här:

- Branäsgruppen bestämde sig för två år sedan för att bli bäst på snö. Ett av målen med satsningen har varit att kunna öppna våra anläggningar tidigt. Att vi nu öppnar Branäs så här tidigt med så här många nedfarter ser jag som ett tecken på att vi är på rätt väg

Detta år står dock inte bara skidåkningen i centrum för den stora premiären utan en helt ny satsning som heter Soltorget. Det är ett nytt boendekomplex som rymmer hela 80 stycken lägenheter och sammanlagt 500 sängar som är fördelade mellan tre olika hus. På bottenplanet ska dessutom en stor butik på 340 kvadratmeter öppna. Det kommer att innehålla ett livs, en sportshop och en leksaksbutik. I huset bredvid kommer det i sin tur öppna ett kombinerat café och värmestuga som har ett aktivitetscenter för de små på hela 100 kvadratmeter. Det går givetvis att campa i Branäs också, campingen har ca 135 platser med el.

I direkt anslutning till Soltorget har vägen flyttats så att barnområdet; Björnbuseland, byggts ut med en knapplift, ett åkband och dubbla åkytan.

- Det här är min första säsong som platschef i Branäs, och jag kunde nog inte ha valt en bättre säsong som den första. Vilka satsningar, vilken aktivitet och vilken energi det är här i Branäs - säger Henrik Lööv, Platschef i Branäs sedan i september.

Fler nyheter