Nyheter Husbil.se

Bürstner vinner nytt designpris för Lyseo Gallery

Husbil.se 2021-11-18

Bürstner har vunnit ännu ett designpris för sin nya husbil Bürstner Lyseo Gallery. Denna gång vann de German Design Award 2022.

I juni presenterades Bürstner Lyseo Gallery som var deras första husbil med sovalkov. När tävlingen German Design Award 2022 gick av stapeln i Tyskland vann Bürstners husbil designpris. Den internationella juryn hyllade husbilen för sin enastående designkvalié. I juni tidigare i år vann Bürstner Lyseo Gallery ABC Award 2021 där den också hyllades för sin design.

Bürstners första husbil med alkov

Bürstner Lyseo Gallery är Bürstners första husbil med alkov. Den är smidig på resan men rymlig att bo i. Tack vare sin takkonstruktion förvandlas den till synes halvintegrerade husbilen till en alkovförsedd husbil. Med sin nya husbil presenterar Bürstner en helt ny och unik innovation. Med hjälp av luftfyllda kamrar fylls taket på endast 90 sekunder vertikalt och bildar en sovalkov på taket. Den totala höjden på bilen blir då 3,7 meter och utrymmet i husbilen ökar vilket bidrar till en högre komfort. Till skillnad från ett konventionellt uppfällbart tak som lutar när det är uppfällt höjs Lyseo Gallerys tak rakt upp. Du får plats med både säng i XXL-format med 110 centimeter utrymme ovanför och plats för bord och sittplats.

Maximal boendekomfort

Den nya husbilen kommer med maximal boendekomfort med stabil bänkskiva, flexibel vattenarmatur, kombinerad induktionshäll och gasspis, skåp, bakgrundsbelyst spegel, trapp med inbyggd förvaring, skoskåp och induktionsladdningsstation för mobiltelefonen. Badrummet är också generöst, med tanke på att det totala yttermåttet endast är på sju meter.

Utvecklad på bara 18 månader

Bürstner Lyseo Gallery utvecklad från idé till färdig produkt och godkänd för körning på endast 18 månader.

– Att vi så snabbt kunde komma till ett så bra resultat beror på att hela arbetet karateriserades av okomplicerat internt samarbete och snabba beslut. 3D-stöd under utvecklingsarbetet, och visualiseringen av hela bilen med VR-teknik, gjorde det lätt att snabbt fatta de rätta besluten. VR-tekniken, och det effektiva samarbetet med vår designavdelning, gjorde att hela utvecklingsarbetet gick ungefär fyra månader snabbare än normalt, säger Jens Kromer, vd på Bürstner.

Foto: Bürstner

Se alla husbilar från Bürstner

Fler nyheter