Nyheter Husbil.se

Campingar & ställplatser nära Kolmården

Husbil.se 2018-06-11

Utanför Norrköping, nära Bråviken, ligger den populära nöjesparken Kolmården. Förutom Nordens största djurpark hittar du här också berg- och dalbanor, Bamses värld och spa. På Kolmården finns mycket att göra och uppleva. För dig som campare finns det olika alternativ att bo i närheten – här tipsar vi om några!

1965 öppnade Kolmården som djurpark. Mycket har förändrats sedan dess och idag är parken är en destination fylld av upplevelser för alla åldrar, och är ett mycket populärt semestermål. Med en yta på 1,75 km² är Kolmården idag Nordens största djurpark, och räknas också som en av hela världens största djurparker. Parken är belägen 18 kilometer nordost om Norrköping vid Bråvikens norra strand och håller cirka 80 olika arter – varav flera är utrotningshotade och ingår i svenska och internationella bevarandeprogram. Över 700 000 besökare njuter varje sommar av en av Sveriges största semesterdestinationer – innehållandes allt från delfinshow till berg- och dalbanor och temaparken Bamses värld.

First Camp Kolmården – underhållande och nära

Närmst Kolmården ligger den vackra campingen First Camp Kolmården – bara 4 kilometer från parken. Här bor du i en avslappnande miljö med utsikt över underbara Bråviken. Campingen erbjuder dig tre olika sorters campingtomter, som alla är bokningsbara oavsett om du har husbil eller husvagn:

  • Platser med el
  • Platser med el/vatten/avlopp
  • Platser utan el

När du bor på First Camp Kolmården har du aldrig tråkigt. Bada på barnvänliga Bodaviken eller spela minigolf, åk segway eller gå på långa promenader längs den vackra viken. Campingkedjans barnklubb, Blix barnklubb, tar hand om alla unga besökare på First Camp och erbjuder allt från filmvisning till sagoläsning och femkamp. Campingen har dessutom både restaurang och affär som gör att du både kan äta gott och koppla av på din semester.

Sörsjöns Camping & Stugby – fridfullt och vackert

2 mil norr om Norrköping, mitt ute i barrskogen och precis vid Sörsjön, ligger Sörsjöns Camping. Miljön som omger campingen är lugn och härlig – här kan du känna en doft av kåda och andas frisk skogsluft. Vandringslederna runt omkring campingen bjuder in till båda korta och långa promenader. Badplats och brygga finns så du kan lata dig på strandängen eller ta ett svalkande dopp i den härliga sjön. Campingen erbjuder 38 platser med eluttag. Dessa ligger spridda över hela campingen vilket gör att du som gäst i mån av plats har möjlighet att välja om du vill ha en plats på ängen eller bland skogsdungarna. Från Sörsjöns Camping & Stugby har du också en bra utgångspunkt för att uppleva industri-, handels- och sjöfartsstaden Norrköping och dess många sevärdheter. Arbetets museum, även kallat Strykjärnet, är exempelvis en populär byggnad med formen av en sjuhörning som står mitt i vattnet. Stadens vackra lindalléer ramar in stadskärnan och gör sig otroligt vackra under sommarhalvåret.

Mårängens camping & bad – personlig service och avkoppling

Söker du en naturskön camping med mycket friluftsliv är Mårängens Camping & bad definitivt värt ett övervägande. Med närhet till två stycken stora välskötta badstränder är campingen ett populärt och mycket uppskattat val. Campingen drivs sedan fem år tillbaka av två familjer och erbjuder personlig service och ett utmärkt läge för avkoppling. Till Kolmården tar det drygt en halvtimme medan kulturella och historiska Finspång inte ligger mer än 20 minuter bort. Finspång hittar du i den norra delen av Östergötland och den tidigare bruksorten gränsar till tre kommuner som alla har över 100 000 invånare. Därmed ges du chans till såväl avkoppling som till puls. 

Ställplatser nära Kolmården hittar du här!

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.