Nyheter Husbil.se

Därför väljer allt fler en campingsemester på Åland!

Husbil.se 2019-04-26

* Detta är sponsrad artikel för ECKERÖLINJEN *

Åland har länge varit ett attraktivt semestermål för många turister runt om i Norden. Framförallt har Sveriges campare fått upp ögonen för vackra Åland och alla dess sevärdheter. Med Eckerö Linjen kan husbil- och husvagnsägare åka till Åland och få plats på förmånliga båtavgångar, från både Grisslehamn och Eckerö. På så sätt kan allt fler campare njuta av allt Åland har att erbjuda!

Upptäck Åland

Åland är känt för sina vackra vyer, den orörda skärgården och de röda klipporna. Det är dessutom ett ultimat resmål för hela familjen. Det finns nämligen något för att roa alla. På Åland kan man njuta av såväl vikingamarknad som musikfestivaler. I Mariehamn kan ni till exempel avnjuta goda middagar på någon av stadens uteserveringar och lyssna på livemusik på kvällarna.

Det finns även en hel del andra kulturella upplevelser att ta del av på Åland. Ta en tur till friluftsmuseet i Kastelholm för att se hur en traditionell åländsk gård kunde se ut i slutet av 1800-talet och besök samtidigt den intilliggande majestätiska slottsruinen, ta en färja ut till någon av de fina skärgårdsöarna eller varför inte bara njuta av de vackra utsikterna? Åland har nämligen flest soltimmar i Norden mellan maj och augusti så det finns gott om tid att njuta av vyerna!

Vill du veta mer om vad som händer på Åland i sommar? Kolla in alla evenemang här!

Ålands alla campingplatser

Som husbil- eller husvagnsägare behöver du aldrig vara orolig för campingbrist på Åland. Det finns många olika campingplatser runt om på ön som är fullt utrustade med allt ni kan tänkas behöva. Lägena är praktiskt utplacerade på ön och de mindre skärgårdsöarna runt omkring. Campingarna ute på skärgårdsöarna kan man smidigt ta sig till med någon av de färjor som går dagligen. Vissa av dem behöver man boka plats på i förhand men andra kan du enkelt bara betala för på plats.

Eckerö Linjens erbjudande för campingsemestern

En av Ålands stora fördelar för campingsemestrare är närheten till allt. Från Grisslehamn tar färjan bara 2 timmar över till Eckerö och för husbil- och husvagnsägare finns det dessutom förmånliga båtavgångar. De avgångarna går 20.00 från Grisslehamn och 08.30 från Eckerö. På så sätt öppnas möjligheterna för fler campare att ta sig över till Åland och få chansen att njuta av en semester på en av Nordens vackraste platser.

Är du nyfiken på att boka en campingsemester till Åland i sommar? Ta en titt på priserna här! 

Fler nyheter